A névjegy története


Tárgyi kultúránk apró-cseprő emlékei az életmód- és művelődéstörténet terén számos, napjainkra elfeledett ismerettel gazdagíthatják és színesíthetik mindennapjainkat, elmúlt “boldog békeidőkre” vonatkozó tudásunkat. Ezek közé tartozik a névjegyek világa is, amelybe könyvünk egy magángyűjtemény feltárása révén vezeti be az olvasót.
A különböző alakú, kiállítású, tervezésű apró vizitkártyák szemet gyönyörködtetően színes világa nem kínálna elmélyültebb szellemi kikapcsolódást, ha a könyv összeállítóinak szándéka szerint nem járnánk körül az első pillantásra száraznak tűnő témát. Hiszen mi is a névjegy? Egy apró papírdarabka, amelyet ismerkedéskor átnyújtunk…
Hogyan? Mióta? Milyen körülmények között? S a kérdések sora egy végtelenül érdekes és szerteágazó világba kalauzolja a kiadványt forgatót. Így az egyetemes névjegytörténeten belül megismerkedhetünk a magyarországi névjegyhasználat kezdeteivel, különböző korszakaival.
Úri huncutság? A kulturált közeledés eszköze? Magamutogatás? Üzenetközvetítő? – Talán mindezek együttese. Napjainkra újra feléledt, divatba jött a névjegy használata. Külföldi útjaink során arra is ráébredhetünk: tőlünk nyugatabbra a középosztály, az arisztokrácia, de a hivatalos szervek is tradicionálisabban alkalmazzák, mint a magyar lakosság többsége. Érdemesnek véljük az e téren megmaradt nemzeti hagyományok felelevenítését is figyelmükbe ajánlani.
Ismerős családnevek, a magyar múlt hírességei és mára elfeledett emberek dokumentumai közt tallózhatunk kedvünkre: a mélyebb ismeretszerzés igényével; érdekességeket olvasgatva az elmúlt idők emléktárgyai felett álmodozva, vagy csak egyszerűen élvezve egy ízléssel, hozzáértéssel és nem utolsó sorban érezhető szeretettel összegyűjtött kollekció válogatottan szép darabjai által közvetített hangulatot.A Könyv Magyarul!


Letöltések A névjegy története ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A névjegy története ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  194
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  1140 gr
  ISBN:
  9632260112
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2005
  Árukód:
  2101804 / 1015020
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online A névjegy története ebook, könyvet A névjegy története FB2, Download A névjegy története PDF , Download A névjegy története MOBI, Online A névjegy története könyvet, ingyenes letöltések A névjegy története IPhone, Online könyvet A névjegy története PDF, ingyenes A névjegy története DJVU, ingyenes letöltések A névjegy története TXT, letöltések A névjegy története RTF, Online A névjegy története FB2 , e-könyvet A névjegy története letöltések TXT, ingyenes A névjegy története letöltések könyvet, e-könyvet A névjegy története download MOBI, letöltések A névjegy története IPad, olvas A névjegy története MOBI, olvas A névjegy története DOC, ingyenes A névjegy története AWZ, Download e-könyvet A névjegy története iPad , ingyenes A névjegy története DJVU, Download A névjegy története e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A névjegy története DVD, olvas A névjegy története TXT, Book A névjegy története letöltések DJVU, A névjegy története letöltések könyvet ingyenes, A névjegy története letöltések könyvet pdf ingyenes, A névjegy története pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A névjegy története pdf ingyenes, A névjegy története letöltések könyvet epub ingyenes, A névjegy története ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply