A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai

Csáki György - A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai

E kötet elsősorban a felsőfokú oktatás céljaira készült tankönyv, de haszonnal forgathatják mindazok az olvasók is, akik szeretnék megismerni és megérteni napjaink világgazdasági történéseinek, a pénzügyi világ eseményeinek hátterét.
A szerző a Nemzetközi gazdaságtan nemzetközi pénzügyek témakörében tartott kurzusok tapasztalatai alapján állította össze a nemzetközi gazdaságtan elnevezésű tudomány megalapozó ismereteit.
A kötet fejezetei a következő témaköröket ölelik fel: az első fejezet a világgazdaság fejlődéstörténetének vázlatát adja, és megismertet a nemzetközi gazdaságtan mint tudomány több elméleti irányzataival. A második fejezet a nemzetközi kereskedelem témakörét, a nemzetközi munkamegosztás és szakosodás alapelveit, a nemzetközi munkamegosztásból származó előnyöket tárgyalja, de bemutatja a tényleges kereskedelempolitikai gyakorlatot is a második világháborútól napjainkig. A harmadik fejezet a napjainkban oly aktuálissá vált és vitatott globalizálódással, a fejlődő országok világgazdasági helyzetével, valamint a regionális integrációkkal, többek között az Európai Unió szerepével foglalkozik. A negyedik fejezet az erőforrások nemzetközi áramlását, a termelési tényezők országok közötti mobilitását mutatja be, különös tekintettel a külföldi működőtőke-beruházásokra; e fejezet mutatja be a világgazdasági folyamatokat alapvetően meghatározó transznacionális társaságok felépítését, működését és stratégiáit. A kötet ötödik fejezetét a szerző a nemzetközi pénzügyi rendszer sokak érdeklődésére számot tartó kérdéskörének szentelte. Megismerkedhetünk e rendszer egyes fejlődési szakaszaival köztük az aranystandard- és az aranydeviza-rendszerrel , a nemzetközi mérlegek, az árfolyam-politika fogalmával, a nemzetközi pénz- és tőkepiac jellemzőivel az ezredfordulón, valamint a nemzetközi pénzügyi rendszer intézményi kereteivel, a többi között a Nemzetközi Valutaalap, a Világbank és társintézményei működésével.
A kötet tartalmazza a nemzetközi gazdasági kapcsolatok legfőbb elméleti jellemzőit (ez a nemzetközi gazdaságtan), ezen túl azonban, azt elméleti kérdésekkel gyakorlatilag azonos terjedelemben tárgyalja a világgazdaság fejlődésének és mai jellemzőinek empirikus leírását ezt tükrözi az új címben a világgazdaságtan kategóriája.
A kötet számos ábrával, táblázattal és a klasszikus és modern szakirodalomból válogatott szemelvényekkel is segíti a logikusan felépített ismeretanyag átláthatóságát és elsajátítását.A Könyv Magyarul!


Letöltések A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  398
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  670 gr
  ISBN:
  9789633380604
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2011
  Commodity code:
  2221308 / 1077287  TAGS:
  Online A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai ebook, könyvet A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai FB2, Download A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai PDF , Download A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai MOBI, Online A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai könyvet, ingyenes letöltések A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai IPhone, Online könyvet A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai PDF, ingyenes A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai DJVU, ingyenes letöltések A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai TXT, letöltések A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai RTF, Online A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai FB2 , e-könyvet A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai letöltések TXT, ingyenes A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai letöltések könyvet, e-könyvet A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai download MOBI, letöltések A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai IPad, olvas A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai MOBI, olvas A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai DOC, ingyenes A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai AWZ, Download e-könyvet A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai iPad , ingyenes A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai DJVU, Download A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai DVD, olvas A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai TXT, Book A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai letöltések DJVU, A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai letöltések könyvet ingyenes, A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai letöltések könyvet pdf ingyenes, A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai pdf ingyenes, A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai letöltések könyvet epub ingyenes, A nemzetközi gazdaságtan és a világgazdaságtan alapjai ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply