A nagyratörő

Márton László - A nagyratörő

A drámatrilógia Márton László második drámakötete (Lepkék a kalapon, 1987). A Báthory Zsigmondról szóló verses drámahármas Erdély 16. század végi zavaros, intrikákkal, véres leszámolásokkal, zendülésekkel teli éveit dolgozza fel. Politikai cselszövések, személyes érdekek szülte ármánykodások befolyásolják a szereplők életét, miközben a történelem sorsfordító pillanatai kíméletlenül zúzzák szét az emberi szándékokat. Márton László a témaválasztás ellenére nem a magyar hagyományában ilyenkor megszokott tragédiát vagy történelmi drámát írt, hanem a barokk hagyományából merítve szomorújátékot, ami lehetővé tette számára, hogy eltekintsen az általa amúgy sem lehetségesnek tartott történelmi rekonstrukciótól. Márton ugyanis a nyelvre bízza a történelem megjelenítését: a szereplők, események nem annyira művének színpadi, mint inkább nyelvi terében jelennek meg.
A szójátékok, metaforák, idézetek és hasonló fikcionalizáló nyelvi eszközök teremtik meg a valóságreferenciát megkérdőjelező szövegiséget. A történelem, az események, individuumok több egyértelműsíthetetlen szempont szerint ábrázoltatnak, és ebben az ábrázolásban a történelem, a politika és az emberi sors ismerete, megismerhetősége és az önismeret kérdései állnak a középpontban.A Könyv Magyarul!


Letöltések A nagyratörő ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A nagyratörő ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  382
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  390 gr
  ISBN:
  9789636764760
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  2209194 / 1065306  TAGS:
  Online A nagyratörő ebook, könyvet A nagyratörő FB2, Download A nagyratörő PDF , Download A nagyratörő MOBI, Online A nagyratörő könyvet, ingyenes letöltések A nagyratörő IPhone, Online könyvet A nagyratörő PDF, ingyenes A nagyratörő DJVU, ingyenes letöltések A nagyratörő TXT, letöltések A nagyratörő RTF, Online A nagyratörő FB2 , e-könyvet A nagyratörő letöltések TXT, ingyenes A nagyratörő letöltések könyvet, e-könyvet A nagyratörő download MOBI, letöltések A nagyratörő IPad, olvas A nagyratörő MOBI, olvas A nagyratörő DOC, ingyenes A nagyratörő AWZ, Download e-könyvet A nagyratörő iPad , ingyenes A nagyratörő DJVU, Download A nagyratörő e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A nagyratörő DVD, olvas A nagyratörő TXT, Book A nagyratörő letöltések DJVU, A nagyratörő letöltések könyvet ingyenes, A nagyratörő letöltések könyvet pdf ingyenes, A nagyratörő pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A nagyratörő pdf ingyenes, A nagyratörő letöltések könyvet epub ingyenes, A nagyratörő ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply