A nagy év apró emlékei

Eötvös Károly - A nagy év apró emlékei

Eötvös Károly megint mesél. Mégpedig az 1848-49-es magyar szabadságharc nagy évéről. Megtörtént, személyes, valós, igaz, megható, elbűvölő, lenyűgöző, varázslatos történeteket. A Nagy Év apró emlékei a magyar szabadságharc személyes, és mégis mindenki számára érdekes mozzanataiba kalauzol el. Többször írt e korról. E kötetbe a Nagy Év, és az Emlékezések című munkáiban megjelent 1848-as írásait gyűjtöttük egybe.
A könyv Eötvös Károly saját, és első kézből szerzett személyes emlékei, "belső értesülései" gyűjteménye, a korábbi műveiből megismert és megszeretett stílusban. Segítségével a történelemkönyvből megismert események, helyszínek mögött megláthatjuk az embert. Az embert, aki szereti hazáját, védi otthonát, és próbál boldogulni az események sodrásában. Mindeközben személyes képet kapunk a 48-as eseményekről és az azt megelőző, illetve később 48 folyományaként alakuló világról is.
Eötvös Károly 6 éves volt még csak akkor, de már személyes élménye a Görgeyvel való találkozás, vagy a móri csatából érkező behavazott huszárok beszállásolása, bő évtized múlva az Almássy-összeesküvés, és a komáromi várfogság. Személyesen találkozik utóbb a szabadságharc egyik legnagyobb hősével Kun Béla huszárkapitánnyal (igen, így hívták!). Apja viszi a hadisarcot Jellasich-nak, de ő szervezi a nemzetőrséget is, és az ő vezetésével csapnak le aztán Jelleasich futáraira. Eötvös veszprémi barátja is tagja a Galíciából hazatörő 175 fős huszárcsapatnak, és így tovább. A forrás mindig olyasvalaki, aki akkor ott volt az eseményekben, tehát hiteles, még ha néha meseszerű is minden. Ehhez társul Eötvös dokumentarista igényű esemény- és okfeltáró készsége, valamint kiváló elbeszélő tehetsége. És kész is a varázslat. A Nagy Év apró emlékei olvasása után már nem lesz ugyanolyan egy 48-as ünnepség sem. Úgy érezhetjük, a kulisszák mögül bármikor előléphet a Wallmoden vértesezred, a Vilmos huszárok, vagy egy vadrác kovácslegény…A Könyv Magyarul!


Letöltések A nagy év apró emlékei ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A nagy év apró emlékei ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  304
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  480 gr
  ISBN:
  9789638808714
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:
  2205412 / 1061064  TAGS:
  Online A nagy év apró emlékei ebook, könyvet A nagy év apró emlékei FB2, Download A nagy év apró emlékei PDF , Download A nagy év apró emlékei MOBI, Online A nagy év apró emlékei könyvet, ingyenes letöltések A nagy év apró emlékei IPhone, Online könyvet A nagy év apró emlékei PDF, ingyenes A nagy év apró emlékei DJVU, ingyenes letöltések A nagy év apró emlékei TXT, letöltések A nagy év apró emlékei RTF, Online A nagy év apró emlékei FB2 , e-könyvet A nagy év apró emlékei letöltések TXT, ingyenes A nagy év apró emlékei letöltések könyvet, e-könyvet A nagy év apró emlékei download MOBI, letöltések A nagy év apró emlékei IPad, olvas A nagy év apró emlékei MOBI, olvas A nagy év apró emlékei DOC, ingyenes A nagy év apró emlékei AWZ, Download e-könyvet A nagy év apró emlékei iPad , ingyenes A nagy év apró emlékei DJVU, Download A nagy év apró emlékei e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A nagy év apró emlékei DVD, olvas A nagy év apró emlékei TXT, Book A nagy év apró emlékei letöltések DJVU, A nagy év apró emlékei letöltések könyvet ingyenes, A nagy év apró emlékei letöltések könyvet pdf ingyenes, A nagy év apró emlékei pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A nagy év apró emlékei pdf ingyenes, A nagy év apró emlékei letöltések könyvet epub ingyenes, A nagy év apró emlékei ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply