A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL


FÜLSZÖVEG
A számítógépes alvilág mindennapi valósága legalább annyira érdekes, mint a bármelyik kitalált történet vagy legenda róla. Ez a könyv éppen ezzel a valósággal foglalkozik – írja a szerző. – Egészen pontosan a komputeres gazemberségek két válfajával, a vírusírással és a számítógépek feltörésével.
A szerző feladata nem volt könnyű, mert forrásai legalábbis ellentmondásosak. De hát érthető is: egy ostoba és rosszindulatú programokat gyártó számítógépes garázda élete rendszerint rosszabbul dokumentált a filmcsillagokénál. Azonkívül már csak terjedelmi okokból sem mutathatta be a számítógépes alvilágot a maga teljességében. Nagyon érintőlegesen (persze annál érdekesebben) szerepel a könyvben például a telefonrendszerek feltörése vagy mondjuk a titkosírás. Mindezek dacára bízhatunk benne, hogy az olvasó élvezi a nemegyszer valóban megdöbbentő történeteket. Nem volt célom – mondja a szerző -, hogy bárkinek számítógép-feltörési és vírusírási tippeket adjak, tehát minden olyan adatot (például a vírusgyártásra szolgáló szoftverek nevét), ami ehhez támpontot nyújthatna, megváltoztattam. Hasonlóképpen nem tüntette fel a szövegben az efféle témákkal foglalkozó Internet-címeket sem.
Conan Doyle a “Vörös hajúak szövetsége” című Sherlock Holmes-történetben leírt egy első hallásra egészen abszurd módszert, amit a leleményes betörők később mégis át tudtak ültetni a gyakorlatba. Valószínű, hogy az ilyesmit nem lehet teljesen elkerülni, a szerző azonban legalábbis törekedett erre. Vissza
TARTALOM
Bevezetés 7
Vírusok
Hogyan írjunk vrust? 13
Elektronikus pestis helyett mesterséges élet: az első vírusok 16
Mesterséges férgek, mesterséges evolúció 21
Memóriaháború 27
Vírusok a “szabadban” 33
A vírusirtás mint ipar – a kezdetek 39
A Michelangelo-fiaskó 41
Az Internet Worm 47
Trójai falovak és bosszantó karácsonyfák 56
Ha az ipar beindul 61
Az AIDS-fertőzés, avagy egy igazán hatásos trójai faló 68
Bulgária, oh, Bulgária 77
Egy szép, új világ negatív hősei 87
A Mikro makrója 96
Hogyan tovább? 107
Mégsem a vírus, avagy rémhírek és hasonlók 113
Számítógépes betörők és hackerek
Így kezdődött, avagy infofeudalizmus és elektronikus lóverseny 121
Az utazó ügynök problémája és a hackerek 126
Egy igazi programozó portréja és tipológiája 131
Társadalommérnökség 137
Egy “igazi” cracker: Kevin Mitnick meg a phreakerek 140
Nagy fogások, kis halak 160
Kémek a hálóban 168
Rendszerösszeomlások, rendszerkalózok, rendőrök 188
BSA, elektronikus háború, a jövő mindennapjai 200
Befejezés, avagy három nagyon rövid tanulság 213
Válogatott irodalom 214A Könyv Magyarul!


Letöltések A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  jó állapotú antikvár könyv
  Publisher:
  ismeretlen
  Number of Pages:
  215
  Kötés:
  FŰZVE
  Weight:
  300 gr
  ISBN:
  0599000544794
  Year of publication:
  1998
  Commodity code:
  SL#2104258260  TAGS:
  Online A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL ebook, könyvet A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL FB2, Download A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL PDF , Download A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL MOBI, Online A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL könyvet, ingyenes letöltések A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL IPhone, Online könyvet A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL PDF, ingyenes A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL DJVU, ingyenes letöltések A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL TXT, letöltések A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL RTF, Online A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL FB2 , e-könyvet A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL letöltések TXT, ingyenes A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL letöltések könyvet, e-könyvet A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL download MOBI, letöltések A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL IPad, olvas A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL MOBI, olvas A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL DOC, ingyenes A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL AWZ, Download e-könyvet A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL iPad , ingyenes A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL DJVU, Download A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL DVD, olvas A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL TXT, Book A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL letöltések DJVU, A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL letöltések könyvet ingyenes, A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL letöltések könyvet pdf ingyenes, A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL pdf ingyenes, A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL letöltések könyvet epub ingyenes, A nagy adatrablás A VÍRUSÍRÓK ÉS A KOMPUTER-KALÓZOK VILÁGÁRÓL ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply