A művészet története


"Az ókor kezdetei a történelem előtti idők homályába vesznek; elmosódottak és határozatlanok, s ilyen a kép is, amelyet az ember legrégibb művészeti tevékenységéről rajzolhatunk. A történelmi időket megelőző korszakot őskornak szoktuk nevezni; határtalan fogalom, időtlen idő, amely évezredeket ölel magába, az emberiség történetének legnehezebb éveit, annak a heroikus küzdelemnek korát, amelynek során az ember kiemelkedik az állatok közül, s megalapozza az emberi művelődés csodálatos épületét. Az őskor kezdeteire soha többé nem fog fény vetődni; vége a történelmi idők kezdeteivel keveredik. Ami Egyiptomban és Mezopotámiában már történelmi idő, az Európában még őskor; amott a Krisztus előtti ötödik évezred már rendezett társadalmakat, erős fejlődésnek induló kultúrákat talál, emitt kóbor vadásznépeket, amelyek a civilizációnak még igen alacsony fokán állnak, és soha nem szűnő súlyos harcot vívnak a természettel, hogy szűkös megélhetésüket biztosítsák. Ha tisztán kulturális szempontokat tekintünk, a föld egyes népei számára máig sem szűnt meg az őskor; hiszen Afrika, Amerika és Ausztrália egyes primitív törzseinek kultúrája még ma sem emelkedett túl azon a színvonalon, amelyet ős-Európa népei számára az újabb kőkorszak, tehát a Krisztus előtti IV és III. évezred műveltsége jelent, s így e népek művészete lényegileg mindenesetre az őskori művészettörténet körébe tartozik."
Részlet a könyvbőlA Könyv Magyarul!


Letöltések A művészet története ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A művészet története ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  472
  Cover:
  VELVET, HARDCOVER
  Weight:
  1800 gr
  ISBN:
  9789635966660
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2008
  Commodity code:
  2198108 / 1051003
  Format:


  TAGS:
  Online A művészet története ebook, könyvet A művészet története FB2, Download A művészet története PDF , Download A művészet története MOBI, Online A művészet története könyvet, ingyenes letöltések A művészet története IPhone, Online könyvet A művészet története PDF, ingyenes A művészet története DJVU, ingyenes letöltések A művészet története TXT, letöltések A művészet története RTF, Online A művészet története FB2 , e-könyvet A művészet története letöltések TXT, ingyenes A művészet története letöltések könyvet, e-könyvet A művészet története download MOBI, letöltések A művészet története IPad, olvas A művészet története MOBI, olvas A művészet története DOC, ingyenes A művészet története AWZ, Download e-könyvet A művészet története iPad , ingyenes A művészet története DJVU, Download A művészet története e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A művészet története DVD, olvas A művészet története TXT, Book A művészet története letöltések DJVU, A művészet története letöltések könyvet ingyenes, A művészet története letöltések könyvet pdf ingyenes, A művészet története pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A művészet története pdf ingyenes, A művészet története letöltések könyvet epub ingyenes, A művészet története ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply