A művész a műben


Amit a kép megmutat, de nem fitogtat erről szól minden műelemzés, ezért keres rendező elvet az ikonográfia, és ennek megtalálása a műélvezet legfőbb forrása. A kalandhoz pedig Arasse-nál jobb vezetőt nemigen találhatunk. Ebben a kötetben hét tanulmányát egy új vezérlő elv szerint írta meg, melyet analitikus ikonográfiának nevezett el. A kép szüzséje(sujet) és az alkotó szubjektuma(sujet),- ahogy a francia szó egybeesése is azt mutatja, – egymásba épülését, és egymásra utalásait vizsgálja. Elemzésemnek nem az a célja, hogy egy nevet kapcsoljunk egy műalkotáshoz, hanem az, hogy egy alkotásban megragadjuk, mivé tudott válni alkotójának köszönhetően (akinek viszont ismernünk kell a nevét ahhoz, hogy a képet megfelelően tudjuk értelmezni). Témám jól körülhatárolható: újabb és újabb konkrét eseteket elemezve szeretném megragadni azt, ami túl azon, hogy egyedivé teszi az egyik vagy a másik műalkotást azon a sorozaton belül, amelyhez tartozik magán viseli alkotójának személyiségjegyeit. Vagyis azt kutatom, miképpen van benne a Mózesben Michelangelo, a Noé részegsége című festményben Bellini, A Bölcsesség allegóriájában (Az idő múlásának allegóriája a bölcsesség által vezérelve) című képen Tiziano, akárcsak Mantegna a szignatúráiban, vagy Piero di Cosimo a Prométheusz mítosza című képen? Arasse kíváncsisága és fantáziája kimeríthetetlen, nyelvi és vizuális humora lenyűgöző, természete nyughatatlan. De a naiv rácsodálkozás és az alázat kegyes adománya is az övé.A Könyv Magyarul!


Letöltések A művész a műben ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A művész a műben ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  256
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  550 gr
  ISBN:
  9789632797298
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2012
  Commodity code:
  2232169 / 1086792
  Series:


  TAGS:
  Online A művész a műben ebook, könyvet A művész a műben FB2, Download A művész a műben PDF , Download A művész a műben MOBI, Online A művész a műben könyvet, ingyenes letöltések A művész a műben IPhone, Online könyvet A művész a műben PDF, ingyenes A művész a műben DJVU, ingyenes letöltések A művész a műben TXT, letöltések A művész a műben RTF, Online A művész a műben FB2 , e-könyvet A művész a műben letöltések TXT, ingyenes A művész a műben letöltések könyvet, e-könyvet A művész a műben download MOBI, letöltések A művész a műben IPad, olvas A művész a műben MOBI, olvas A művész a műben DOC, ingyenes A művész a műben AWZ, Download e-könyvet A művész a műben iPad , ingyenes A művész a műben DJVU, Download A művész a műben e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A művész a műben DVD, olvas A művész a műben TXT, Book A művész a műben letöltések DJVU, A művész a műben letöltések könyvet ingyenes, A művész a műben letöltések könyvet pdf ingyenes, A művész a műben pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A művész a műben pdf ingyenes, A művész a műben letöltések könyvet epub ingyenes, A művész a műben ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply