A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban


Báró Forster Gyula mintegy előkészítője volt az ingó műemlékek védelmére tervezett és 1912-ben tárgyalás alatt álló törvényjavaslatnak; könyvében átfogó áttekintést nyújt a a kincs- és leletvédelem jogtörténetéről Magyarországon, a tárgy felmerülésétől a kötet megjelenéséig; önálló fejezetekben tekinti át a leletvédelem joghelyzetét a kérdést valamilyen formában rendezni kívánó európai államokban, Olaszországtól Romániáig. Forster pályája: 1872-ben ügyvédi oklevelet kapott, de még ugyanebben az évben a vallás- és közoktatásügyi minisztériumba nyert beosztást mint fogalmazó dr. Hegedűs Lajos miniszteri tanácsos mellett. Később a képzőművészetekre, alapítványokra és műemlékekre vonatkozó ügyek vezetője, 1883. április 22-én miniszteri tanácsos lett, ezen állásáról 1887. január 2-án lemondott. 1887 és 1911 között a Magyar Földhitelintézet egyik igazgatója volt. 1887. október 24-től a Műemlékek Országos Bizottságának alelnökeként, majd 1895-től elnökeként nagy része volt sok hazai műemlék helyreállításában és megmentésében. Másodelnöke volt az Országos Képzőművészeti Tanácsnak, elnöke az Erzsébet királyné-emlékbizottságnak. Tagja volt annak a kiküldött bizottságnak, amely 1906-ban II. Rákóczi Ferenc és bujdosó társai hamvait Törökországból hazahozta. 1891-től a Magyar Tudományos Akadémia archeológiai bizottságának tagja, 1899-ben az intézmény tiszteletbeli tagja, 1904-ben pedig az MTA igazgatótanácsának tagjává választották.A Könyv Magyarul!


Letöltések A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  jó állapotú antikvár könyv
  Kiadó:
  Budapest
  Oldalak száma:
  722
  Kötés:
  vászon
  Súly:
  2400 gr
  ISBN:
  0439001484463
  Kiadás éve:
  1906
  Árukód:
  SL#2104290594  TAGS:
  Online A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban ebook, könyvet A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban FB2, Download A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban PDF , Download A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban MOBI, Online A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban könyvet, ingyenes letöltések A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban IPhone, Online könyvet A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban PDF, ingyenes A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban DJVU, ingyenes letöltések A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban TXT, letöltések A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban RTF, Online A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban FB2 , e-könyvet A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban letöltések TXT, ingyenes A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban letöltések könyvet, e-könyvet A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban download MOBI, letöltések A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban IPad, olvas A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban MOBI, olvas A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban DOC, ingyenes A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban AWZ, Download e-könyvet A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban iPad , ingyenes A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban DJVU, Download A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban DVD, olvas A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban TXT, Book A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban letöltések DJVU, A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban letöltések könyvet ingyenes, A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban letöltések könyvet pdf ingyenes, A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban pdf ingyenes, A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban letöltések könyvet epub ingyenes, A Műemlékek védelme a magyar és külföldi törvényhozásban ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply