A moldvai csángó magyarok


A moldvai csángókról szóló kiadványok sorában alapmunkának tekinthető Pozsony Ferenc, a terepet kiválóan ismerő, Kolozsváron élő néprajzkutató most megjelenő tanulmánykötete. A Babeş-Bolyai Tudományegyetem tanára, a Kriza János Néprajzi Társaság elnöke ebben a könyvében a Moldvában élő magyarok eredetét, történetét, társadalomszerkezetét, kultúráját, identitását, XX. századi sorsát és jogvédelmi törekvéseit mutatja be. Az egyes fejezetek részletgazdagon, monografikus alapossággal tárgyalják a csángók nevének etimológiáját, egyházi életüket, szokásaikat, gazdasági és társadalmi berendezkedésüket, érdekvédelmi törekvéseik alakulását szinte napjainkig. A kötet végén gazdag képanyag található, adatai a kutatók számára megkerülhetetlenek, de a téma iránt érdeklődő laikus olvasó is választ kap valamennyi kérdésére.A Könyv Magyarul!


Letöltések A moldvai csángó magyarok ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A moldvai csángó magyarok ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  264
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  460 gr
  ISBN:
  9789639610002
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2005
  Commodity code:
  2101808 / 1015022
  Series:


  TAGS:
  Online A moldvai csángó magyarok ebook, könyvet A moldvai csángó magyarok FB2, Download A moldvai csángó magyarok PDF , Download A moldvai csángó magyarok MOBI, Online A moldvai csángó magyarok könyvet, ingyenes letöltések A moldvai csángó magyarok IPhone, Online könyvet A moldvai csángó magyarok PDF, ingyenes A moldvai csángó magyarok DJVU, ingyenes letöltések A moldvai csángó magyarok TXT, letöltések A moldvai csángó magyarok RTF, Online A moldvai csángó magyarok FB2 , e-könyvet A moldvai csángó magyarok letöltések TXT, ingyenes A moldvai csángó magyarok letöltések könyvet, e-könyvet A moldvai csángó magyarok download MOBI, letöltések A moldvai csángó magyarok IPad, olvas A moldvai csángó magyarok MOBI, olvas A moldvai csángó magyarok DOC, ingyenes A moldvai csángó magyarok AWZ, Download e-könyvet A moldvai csángó magyarok iPad , ingyenes A moldvai csángó magyarok DJVU, Download A moldvai csángó magyarok e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A moldvai csángó magyarok DVD, olvas A moldvai csángó magyarok TXT, Book A moldvai csángó magyarok letöltések DJVU, A moldvai csángó magyarok letöltések könyvet ingyenes, A moldvai csángó magyarok letöltések könyvet pdf ingyenes, A moldvai csángó magyarok pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A moldvai csángó magyarok pdf ingyenes, A moldvai csángó magyarok letöltések könyvet epub ingyenes, A moldvai csángó magyarok ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply