A modern pszichoanalitikus gondolkodás története

Margaret J. Black - Stephen A. Mitchell - A modern pszichoanalitikus gondolkodás története

A pszichoanalízist sokszor állítják be úgy, mint ami a századelő óta alapjában véve mit sem változott. Ebből fakadóan sok, az analízist elutasító bíráló azt hiszi, hogy Freud ledorongolása és egyes rég elavult elképzeléseinek célba vétele egyet jelent az egész tudományág ízzé-porrá zúzásával.
A valóságos helyzet azonban az, hogy nagyon kevés maradt meg abból, ahogyan Freud értelmezte és gyakorolta a lélek-elemzést. Az elmélet főbb pilléreit alapvetően átalakította a korszerű analitikus gondolkodás; a kezeléstechnikai alapelveket pedig a modern gyakorlat hasonlóképpen újrafogalmazta s módosította.
A közkeletű kép a díványon fekvő betegről szintén változott. A módosítások egyaránt érintik a formát és a folyamat rugalmas kezelését, és főleg: a mai analitikus nem annyira naiv, hogy a valóság döntőbírájának higgye magát; inkább útikalauznak egy közösen vállalt utazásban.
Aki tehát azt hiszi, hogy Freud munkásságának ismerete egy kalap alá vehető a pszichoanalízis megértésével, az igencsak messze jár a valóságtól; mintha azt hinné, hogy a modern fizika megtalálható Newtonnál vagy hogy Darwin – akkor forradalmi – könyvében benne van a mai biológia is. A Nyugat szellemtörténetében és kultúrájában a freudi életmű mindig az egyik leglenyűgözőbb személyes teljesítmény marad, ám aligha képviseli a modern analitikus gondolkodást és gyakorlatot. Az általa indukált hatalmas szemléletváltás eleven hatása szétterjedt, de közben rengeteget változott is. Ez a kötet széles ívű áttekintést nyújt erről a fejlődésről, melynek főbb állomásai az énpszichológia (A. Freud, Kris, Hartmann), az interperszonális irányzat (Suliivan), Melanie Klein és a kleini elmélet, majd a tárgykapcsolatok brit iskolája (Fairbairn és Winnicott), a szelfpszichológia (Erik Erikson, Heinz Kohut), majd a freudi elmélet modern újraértelmezői: Otto Kernberg, Roy Schafer, Hans Loewald és Jacques Lacan.A Könyv Magyarul!


Letöltések A modern pszichoanalitikus gondolkodás története ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A modern pszichoanalitikus gondolkodás története ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  332
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  390 gr
  ISBN:
  9789639751699
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2000
  Commodity code:
  2097829 / 1013580
  Translator:


  TAGS:
  Online A modern pszichoanalitikus gondolkodás története ebook, könyvet A modern pszichoanalitikus gondolkodás története FB2, Download A modern pszichoanalitikus gondolkodás története PDF , Download A modern pszichoanalitikus gondolkodás története MOBI, Online A modern pszichoanalitikus gondolkodás története könyvet, ingyenes letöltések A modern pszichoanalitikus gondolkodás története IPhone, Online könyvet A modern pszichoanalitikus gondolkodás története PDF, ingyenes A modern pszichoanalitikus gondolkodás története DJVU, ingyenes letöltések A modern pszichoanalitikus gondolkodás története TXT, letöltések A modern pszichoanalitikus gondolkodás története RTF, Online A modern pszichoanalitikus gondolkodás története FB2 , e-könyvet A modern pszichoanalitikus gondolkodás története letöltések TXT, ingyenes A modern pszichoanalitikus gondolkodás története letöltések könyvet, e-könyvet A modern pszichoanalitikus gondolkodás története download MOBI, letöltések A modern pszichoanalitikus gondolkodás története IPad, olvas A modern pszichoanalitikus gondolkodás története MOBI, olvas A modern pszichoanalitikus gondolkodás története DOC, ingyenes A modern pszichoanalitikus gondolkodás története AWZ, Download e-könyvet A modern pszichoanalitikus gondolkodás története iPad , ingyenes A modern pszichoanalitikus gondolkodás története DJVU, Download A modern pszichoanalitikus gondolkodás története e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A modern pszichoanalitikus gondolkodás története DVD, olvas A modern pszichoanalitikus gondolkodás története TXT, Book A modern pszichoanalitikus gondolkodás története letöltések DJVU, A modern pszichoanalitikus gondolkodás története letöltések könyvet ingyenes, A modern pszichoanalitikus gondolkodás története letöltések könyvet pdf ingyenes, A modern pszichoanalitikus gondolkodás története pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A modern pszichoanalitikus gondolkodás története pdf ingyenes, A modern pszichoanalitikus gondolkodás története letöltések könyvet epub ingyenes, A modern pszichoanalitikus gondolkodás története ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply