A modern építészet kritikai története

Kenneth Frampton - A modern építészet kritikai története

Kenneth Frampton korunk egyik legismertebb építészettörténésze és építészeti kritikusa 1930-ban Angliában született. Londonban az Association School of Architekture-ön tanult építészetet. 1959-től 1965-ig tervező irodában dolgozott, miközben 1962 és 1965 között az Architectural Design műszaki szerkesztője volt. Részt vett a Peter Eisenman által alapított és vezetett, New Yorkban működő Institute for Architecture and Úrban Studies munkájában. Egyik alapítója és szellemi irányítója volt – Peter Eisenman és Mario Gandelsonas, Kurt W. Foster és Anthony Vidler társaságában – az intézet fontos építészetelméleti folyóiratának, az 1973 és 1984 között kiadott Oppositionsnak. A New York-i Columbia Egyetem Ware professzora, ezenkívül a világ számos egyetemén, építészeti intézményében tanított, illetve tanít.
1980-ban jelent meg első ízben összefoglaló-áttekintő műve a modern építészet történetéről, amely hamar alapmunkává vált, több nyelvre is lefordították. A mű újabb kiadásait Frampton 1985-ben, 1992-ben és 2007-ben átdolgozta, kibővítette; ezen alapszik a jelenlegi fordítás is. E könyv párjának tekinthető a Yukio Futagawaval közösen kiadott, kétkötetes Modern Architecture című munkájuk, mely 1851-től 1945-ig a legfontosabbnak ítélt épületek bemutatásával rajzolja fel a modern építészet történetét. Az 1980-as években nagy hatást váltott ki kritikai regionalizmus felfogása, amely a posztmodern egyoldalú modernellenességével szemben a modern mint befejezetlen program belső bírálatát, az egyetemes és a regionális tényezők kiegyensúlyozásának fontosságát fogalmazta meg. E gondolatkört folytatta az építészeti formálásmód autonómiáját a középpontba állító Tanulmányok a tektonikus kultúra köréből című könyvében (amely németül 1993-ban, angolul 1995-ben jelent meg).
Frampton az építészetet a kultúra olyan alapvető területének tekinti, mely tartós, sokféle feltételt egyeztető sajátossága folytán képes ellenállni a modern árukultúra homogenizáló hatásának, dacolni a hely, a jelenlét fenyegető elvesztésével.A Könyv Magyarul!


Letöltések A modern építészet kritikai története ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A modern építészet kritikai története ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  568
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  1092 gr
  ISBN:
  9789639535695
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:
  2202155 / 1056865
  Translator:


  TAGS:
  Online A modern építészet kritikai története ebook, könyvet A modern építészet kritikai története FB2, Download A modern építészet kritikai története PDF , Download A modern építészet kritikai története MOBI, Online A modern építészet kritikai története könyvet, ingyenes letöltések A modern építészet kritikai története IPhone, Online könyvet A modern építészet kritikai története PDF, ingyenes A modern építészet kritikai története DJVU, ingyenes letöltések A modern építészet kritikai története TXT, letöltések A modern építészet kritikai története RTF, Online A modern építészet kritikai története FB2 , e-könyvet A modern építészet kritikai története letöltések TXT, ingyenes A modern építészet kritikai története letöltések könyvet, e-könyvet A modern építészet kritikai története download MOBI, letöltések A modern építészet kritikai története IPad, olvas A modern építészet kritikai története MOBI, olvas A modern építészet kritikai története DOC, ingyenes A modern építészet kritikai története AWZ, Download e-könyvet A modern építészet kritikai története iPad , ingyenes A modern építészet kritikai története DJVU, Download A modern építészet kritikai története e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A modern építészet kritikai története DVD, olvas A modern építészet kritikai története TXT, Book A modern építészet kritikai története letöltések DJVU, A modern építészet kritikai története letöltések könyvet ingyenes, A modern építészet kritikai története letöltések könyvet pdf ingyenes, A modern építészet kritikai története pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A modern építészet kritikai története pdf ingyenes, A modern építészet kritikai története letöltések könyvet epub ingyenes, A modern építészet kritikai története ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply