A minorita színjáték a XVIII. században

Kilián István - A minorita színjáték a XVIII. században

E tanulmány a magyarországi és erdélyi minoriták és iskoláik történetéről, színjátékairól tár fel eddig nem ismert adatokat. Egerben, Miskolcon, a Kézdivásárhely melletti Kantán és Nagybányán van több-kevesebb nyoma a színjátéknak. A dolgozat legnagyobb fejezete a minorita drámák témarendszerét mutatja be. Miskolcon a vallásos tárgyú drámák körébe tartoznak a teátrális körmenetek, a mártírpassiók, a bibliai históriák vagy az újszövetségi példabeszédek. Számszerűen több és jelentősebb is a világi tárgyú játékok sora. A valós és fiktív történeti témák után színre került Avancini nyomán még féltékenységi dráma is, de ugyanitt Beethoven Fideliója szövegkönyvének egyik lehetséges forrásával is megismerkedhetünk. Kantán egy imaszerű liturgikus költeményt is dialogizáltak, karácsonyi és nagypénteki misztériumokat vittek színre, szentek életét vagy hitvitákat is dramatizáltak. AS profán tárgyak azonban a miskolciakhoz képest sokkal szélesebb skálát ölelnek fel. Az antik istenvilág paródiájával Kézdivásárhely társadalmáról is lerántják a leplet. Megjelenik a társadalmi bohózat, a szerelmi komédia és a véres szerelmi tragédia is. Eddig nem ismert, de termékeny drámaszerzők (pl. Jantsó Ferenc) nevével és életrajzával ismerkedhet meg az olvasó e könyvben, amely joggal tekinti a minorita diákszínészeket a hivatásos vándorteátralisták elődeinek.A Könyv Magyarul!


Letöltések A minorita színjáték a XVIII. században ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A minorita színjáték a XVIII. században ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  13 x 19 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  250
  Cover:
  SOFT BOARD
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1992
  Commodity code:
  6103509 / 5103101
  Series:


  TAGS:
  Online A minorita színjáték a XVIII. században ebook, könyvet A minorita színjáték a XVIII. században FB2, Download A minorita színjáték a XVIII. században PDF , Download A minorita színjáték a XVIII. században MOBI, Online A minorita színjáték a XVIII. században könyvet, ingyenes letöltések A minorita színjáték a XVIII. században IPhone, Online könyvet A minorita színjáték a XVIII. században PDF, ingyenes A minorita színjáték a XVIII. században DJVU, ingyenes letöltések A minorita színjáték a XVIII. században TXT, letöltések A minorita színjáték a XVIII. században RTF, Online A minorita színjáték a XVIII. században FB2 , e-könyvet A minorita színjáték a XVIII. században letöltések TXT, ingyenes A minorita színjáték a XVIII. században letöltések könyvet, e-könyvet A minorita színjáték a XVIII. században download MOBI, letöltések A minorita színjáték a XVIII. században IPad, olvas A minorita színjáték a XVIII. században MOBI, olvas A minorita színjáték a XVIII. században DOC, ingyenes A minorita színjáték a XVIII. században AWZ, Download e-könyvet A minorita színjáték a XVIII. században iPad , ingyenes A minorita színjáték a XVIII. században DJVU, Download A minorita színjáték a XVIII. században e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A minorita színjáték a XVIII. században DVD, olvas A minorita színjáték a XVIII. században TXT, Book A minorita színjáték a XVIII. században letöltések DJVU, A minorita színjáték a XVIII. században letöltések könyvet ingyenes, A minorita színjáték a XVIII. században letöltések könyvet pdf ingyenes, A minorita színjáték a XVIII. században pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A minorita színjáték a XVIII. században pdf ingyenes, A minorita színjáték a XVIII. században letöltések könyvet epub ingyenes, A minorita színjáték a XVIII. században ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply