A megkerült cirkáló

Rejtő Jenő - A megkerült cirkáló

" Pénzt vagy életet!
Életet!
A revolveres merénylő ettől a választól úgy megijedt, hogy visszahőkölt. A számtalanszor elhangzott támadó felszólításra, amióta a világ világ, először hangzott el a fenti válasz. A rabló lövésre kész pisztolya megrezdült a kezében, és egyszerűen nem tudta, hogy mit tegyen. A megtámadott egyén két karját nyugodtan felemelte, mint akit nem érdekel, hogy mi lesz. Ez volt lefolyását és befejezését tekintve minden idők legkülönösebb és legszomorúbb bűnügyi komédiája.
Színhely: San Francisco, Oakland. Írta: az élet. Személyek: Egy ideges útonálló. Egy rezignált áldozat.
(Katonaság, néptelenség.) Idő: pénz.
Barom! ismétli a rabló. Pénzt vagy életet! Nem hallotta?
Mit ordít! Azt hiszi, süket vagyok? Miután szabadott választanom, hogy a pénzemet adjam-e vagy az életemet, én az életet ajánlottam.
Az útonálló helyzete kétségbeejtő volt.
Ha komédiázik, pórul jár! Háromig számolok!…
Maga egy számtantanár, becsületszavamra!… Mondtam, hogy az életet megkaphatja.
Én ingyenélő vagyok, hát az életre nincs rezsim. De honnan veszek másik ötven centet, ha ezt odaadom?
Most képzeljük el a rablót. Agyonlőjön valakit, tehát villamosszéket kockáztasson ötven centért, vagy szégyenszemre távozzék e rövid beszélgetés után?
Utoljára figyelmeztetem, és azután… kezdte újra komolyan.
Ne adjon terminusokat! Maga rám bízta a választást, most tessék lőni!… És mert megszánta a pisztolyával tehetetlenül hadonászó támadót, szelíden folytatta: Verje ki a fejéből, tisztelt martalóc úr, hogy én magának akár csak egyetlen vasat is adjak. Nincs rá eset, higgye el, drágám…
Utoljára figyelmeztetem: ha hülyéskedik, úgy főbe lövöm, mint a pinty!"A Könyv Magyarul!


Letöltések A megkerült cirkáló ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A megkerült cirkáló ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  141
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  108 gr
  ISBN:
  9786155476402
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2605297 / 1145705
  Series:


  TAGS:
  Online A megkerült cirkáló ebook, könyvet A megkerült cirkáló FB2, Download A megkerült cirkáló PDF , Download A megkerült cirkáló MOBI, Online A megkerült cirkáló könyvet, ingyenes letöltések A megkerült cirkáló IPhone, Online könyvet A megkerült cirkáló PDF, ingyenes A megkerült cirkáló DJVU, ingyenes letöltések A megkerült cirkáló TXT, letöltések A megkerült cirkáló RTF, Online A megkerült cirkáló FB2 , e-könyvet A megkerült cirkáló letöltések TXT, ingyenes A megkerült cirkáló letöltések könyvet, e-könyvet A megkerült cirkáló download MOBI, letöltések A megkerült cirkáló IPad, olvas A megkerült cirkáló MOBI, olvas A megkerült cirkáló DOC, ingyenes A megkerült cirkáló AWZ, Download e-könyvet A megkerült cirkáló iPad , ingyenes A megkerült cirkáló DJVU, Download A megkerült cirkáló e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A megkerült cirkáló DVD, olvas A megkerült cirkáló TXT, Book A megkerült cirkáló letöltések DJVU, A megkerült cirkáló letöltések könyvet ingyenes, A megkerült cirkáló letöltések könyvet pdf ingyenes, A megkerült cirkáló pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A megkerült cirkáló pdf ingyenes, A megkerült cirkáló letöltések könyvet epub ingyenes, A megkerült cirkáló ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply