A meghívás fennáll

Tandori Dezső - A meghívás fennáll

1977. július 9-én, egy szombati napon azzal a kéréssel ébredtem, hogy ha lehet, engem úgy most egy darabig ne nagyon keressenek az események, a dolgok pedig hagyjanak békén. Még aznap, 1977. július 9-én délelőtt aztán máskép alakult, s azóta is egyfolytában és homlokegyenest ellenkezőleg zajlik minden. Kérésemnek, keveset mondok, nem lehetett meg a címzettje. Hozzátehetném: szerencsére. De a szerencsével vigyáznék. Hiszen ahogy kérésemet a reggelizőasztalnál kifejtettem, hallanom kellett – és hallottuk is – három emelet mélységből azt a bizonyos hangjelenséget vagy zajt. Kitartóan szólt a hang, egészen addig, amíg végül tőle teljesen függetlenül lementünk, és akkor megkezdődött. De hát itt kezdődött-e, vagy már az előző napi halottal? Vagy még pár héttel korábban? Amikor valaki ott kapaszkodott fölfelé, reménytelenül, egy fa törzsén, aztán leszedtük, s mert nem bíztunk magunkban, keresztültaxiztunk vele a városon, a legjobb helyre, így hittük, ahol azután még három napot élt? Vagy tavaly indult mindez, az akasztott madárral? S az a haláltusa egy papírkosárban? 1977. július 12-e hajnalán, pár karnyújtásnyira onnét, félálomban, ébredezés zajainak véltem. Itt kezdődött? Vagy azzal inkább, hogy nem és nem akartam feladni; valahogy olyan középkoriasan nekivágtam, és akkor tényleg akartam, hogy történjenek az események, és jöjjenek a dolgok, és ezt kérni könnyebb? Pedig ott ezt a kérést teljesíthette nehezebben és bajosabban a címzett. És mégis. És nekem újra alkalmam lett nyugtalannak lenni és írni. Egyelőre csak a következőket:
Kövi veréb, vagy énekes veréb,
nyugtom fölébe fogsz-e lengeni!
Vagy más-hont kéne e merengeni
ily messzi kérdés fél-közeleképp?
Hanem ha épp így jó ha-mily vidék!
Ember-vidék; hol nyakonönteni,
fagylalásul, nem fog a helybeli,
ha meg nem trolykolom vállát-fejét.
Ha kő, ha ének, nem hat el odáig,
hol a fagy idején leslágozott
barátokkal együtt nyugszom; fölébem
virágtolvaj hajol, köz-rokon ásít,
agyag-részeg sírásó tántorog;
se ember, se veréb felem nem érzem.A Könyv Magyarul!


Letöltések A meghívás fennáll ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A meghívás fennáll ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  15 x 20 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  564
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9632708687
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1979
  Commodity code:


  TAGS:
  Online A meghívás fennáll ebook, könyvet A meghívás fennáll FB2, Download A meghívás fennáll PDF , Download A meghívás fennáll MOBI, Online A meghívás fennáll könyvet, ingyenes letöltések A meghívás fennáll IPhone, Online könyvet A meghívás fennáll PDF, ingyenes A meghívás fennáll DJVU, ingyenes letöltések A meghívás fennáll TXT, letöltések A meghívás fennáll RTF, Online A meghívás fennáll FB2 , e-könyvet A meghívás fennáll letöltések TXT, ingyenes A meghívás fennáll letöltések könyvet, e-könyvet A meghívás fennáll download MOBI, letöltések A meghívás fennáll IPad, olvas A meghívás fennáll MOBI, olvas A meghívás fennáll DOC, ingyenes A meghívás fennáll AWZ, Download e-könyvet A meghívás fennáll iPad , ingyenes A meghívás fennáll DJVU, Download A meghívás fennáll e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A meghívás fennáll DVD, olvas A meghívás fennáll TXT, Book A meghívás fennáll letöltések DJVU, A meghívás fennáll letöltések könyvet ingyenes, A meghívás fennáll letöltések könyvet pdf ingyenes, A meghívás fennáll pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A meghívás fennáll pdf ingyenes, A meghívás fennáll letöltések könyvet epub ingyenes, A meghívás fennáll ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply