A második világháború

John Keegan - A második világháború

John Keegan aki 1960 és 1985 között hadtörténetet tanított a sandhursti katonai akadémián, majd a Daily Telegraph védelmi rovatát vezette 1989-ben írta meg monográfiáját. Korunk egyik legjelentősebb hadtörténésze ő, aki a politika-, társadalom- és kultúrtörténészek nagy részénél többet tud a hadtörténeten kívüli történelemről is.

A szerző így vázolja fel művének szerkezetét: "Munkám kezdetén eldöntöttem, hogy mondandómat négy tárgykörre osztom: narratívára, stratégiai elemzésre, csaták bemutatására és a háború vezérmotívumaira, s e négy tárgykör segítségével viszem végig a hat fő rész történetét: az 1939-43 között a nyugati hadszíntéren zajlott háborúét; az 1941-43-as keleti háborúét; az 1941-43 között a Csendes-óceánon vívott háborúét; az 1943-45-ben a nyugati hadszíntéren vívott háborúét; az 1943-45 között a keleti hadszíntéren tombolt háborúét; és az 1943-45-ben a csendes-óceáni hadszíntéren dúlt háborúét. Minden részt stratégiai elemzést tartalmazó fejezet vezet be, amelyben arra a személyiségre koncentrálok, aki az adott időben leginkább kezében tartotta a kezdeményezést, megjelenésük sorrendjében Hitler, Tódzsó, Churchill, Sztálin és Roosevelt, majd következik az eseménytörténeti elbeszélés s mellette az odaillő háborús vezérmotívum és egy csata leírása. A részletesen elbeszélt hadi eseményeket úgy választottam ki, hogy mindegyik megvilágítson egyet a hadviselésnek a második világháborúra jellemző sajátos válfajaiból. Ezek a légi hadviselés (az angliai csata), a légideszant-hadviselés (Kréta inváziója), a repülőgép-hordozókkal vívott tengeri háború (Midway), a páncélos hadviselés (Falaise), a nagyvárosi ostrom (Berlin), valamint a kétéltű hadviselés (Okinava). A háború vezérmotívumai felölelik a hadi termelést és ellátást, a megszállást és a lakosság elnyomását, a hadászati bombázást, az ellenállást és a hírszerzést, továbbá a titkos fegyverek tárgykörét."

Ideális kézikönyv, amelyben a háború mint hadműveletek sora, mint államok bel- és külpolitikai akciója s mint társadalmak és gazdaságok életének hat éve egyaránt a helyére kerül.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A második világháború ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A második világháború ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  1036
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  990 gr
  ISBN:
  9789630784573
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2008
  Árukód:
  2123638 / 1021487
  Sorozat:


  TAGS:
  Online A második világháború ebook, könyvet A második világháború FB2, Download A második világháború PDF , Download A második világháború MOBI, Online A második világháború könyvet, ingyenes letöltések A második világháború IPhone, Online könyvet A második világháború PDF, ingyenes A második világháború DJVU, ingyenes letöltések A második világháború TXT, letöltések A második világháború RTF, Online A második világháború FB2 , e-könyvet A második világháború letöltések TXT, ingyenes A második világháború letöltések könyvet, e-könyvet A második világháború download MOBI, letöltések A második világháború IPad, olvas A második világháború MOBI, olvas A második világháború DOC, ingyenes A második világháború AWZ, Download e-könyvet A második világháború iPad , ingyenes A második világháború DJVU, Download A második világháború e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A második világháború DVD, olvas A második világháború TXT, Book A második világháború letöltések DJVU, A második világháború letöltések könyvet ingyenes, A második világháború letöltések könyvet pdf ingyenes, A második világháború pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A második világháború pdf ingyenes, A második világháború letöltések könyvet epub ingyenes, A második világháború ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply