A második világháború


A Magyarország második világháborús szereplését bemutató dokumentumkötet megjelenését a felélénkülő történelmi érdeklődés és a kutatás új eredményei, valamint a megbízható forrásmunkák hiánya indokolja. A munka jelentőségét az adja, hogy az eddig elszórtan megjelent vagy publikálatlan szövegeket nemcsak egybegyűjtve, hanem az emlékezetre vonatkozó részekkel kiegészítve, lábjegyzetelve, terjedelmes bibliográfiával és mutatókkal teszi közzé. A közölt források egy része most jelenik meg először magyarul.
A kötet külön foglalkozik a magyarokra vonatkozó vagy a magyarokat is érintő német hadműveleti parancsokkal, a munkaszolgálat történetével, a német-magyar tárgyalásokkal. A válogatásban helyet kapnak a Magyarországról és a magyar honvédségről készített német értékelések is. A közéleti emlékezetet tárgyaló részben a háborúval kapcsolatos politikai felszólalások mellett a legismertebb magyar költőktől származó versek is szerepelnek.
A könyv ismerteti az 1945-1948-as évek, a Rákosi-rendszer, a késő Kádár-rendszer valamint a rendszerváltás első éveinek szövegeit, és érinti az ún. “felszabadulás” kérdését is. A Horthy-rendszer általános értékelése, amely összefügg a háborúval, a nyilas uralommal, 1956-tal és 1919-cel, korlátozott mértékben ugyan, de szintén helyet kap a szövegek között.A Könyv Magyarul!


Letöltések A második világháború ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A második világháború ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  892
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  2512 gr
  ISBN:
  9789633897621
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2005
  Commodity code:
  2113149 / 1018958
  Series:


  TAGS:
  Online A második világháború ebook, könyvet A második világháború FB2, Download A második világháború PDF , Download A második világháború MOBI, Online A második világháború könyvet, ingyenes letöltések A második világháború IPhone, Online könyvet A második világháború PDF, ingyenes A második világháború DJVU, ingyenes letöltések A második világháború TXT, letöltések A második világháború RTF, Online A második világháború FB2 , e-könyvet A második világháború letöltések TXT, ingyenes A második világháború letöltések könyvet, e-könyvet A második világháború download MOBI, letöltések A második világháború IPad, olvas A második világháború MOBI, olvas A második világháború DOC, ingyenes A második világháború AWZ, Download e-könyvet A második világháború iPad , ingyenes A második világháború DJVU, Download A második világháború e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A második világháború DVD, olvas A második világháború TXT, Book A második világháború letöltések DJVU, A második világháború letöltések könyvet ingyenes, A második világháború letöltések könyvet pdf ingyenes, A második világháború pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A második világháború pdf ingyenes, A második világháború letöltések könyvet epub ingyenes, A második világháború ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply