A magyar-zsidó irodalom története


A szerző – Komlós Aladár nyomában – vágott neki mind a magyar-zsidó irodalom újra definiálásának, s mind az alig száz éves történet elbeszélésének. A monográfia – nem is lehet más – elsősorban társadalomtörténet. A magyarrá válni kívánó zsidók útját követi nyomon a magyar társadalomba asszimilálódás vagy integrálódás buktatóin a nagy kísérlet kudarcáig. Az érzékeny médiumon – az irodalomén, amely az azonosság legáthatóbb mértéke, s ezért a folyamat legmélyebben vizsgálható tükre.
A monográfikus igénnyel összeállított, ,,akadémikus" jegyzetanyaggal, bibliográfiával és névmutatóval ellátott munka természetesen nem egy népcsoport története, hanem hite és igyekezete szerint magáé az egyetemes magyarságé. Hiszen zsidók és nem zsidók interakcióját beszéli el, összegzi, s tesz javaslatott újrafelfedezésekre, s az egész magyar irodalmi kánon korrekciójára. Tehát a magyar zsidó együttélés – Ady metaforájával korrobori tánc – átértékelésére. Nem az utolsó, de az utolsó utáni pillanatban.
Ugyanakkor ez a kísérlet a magyar modernitás története is – mert a zsidók belépése a magyar szellem területére szervesen egybeesett a magyar modernitás beindulásával. Ezért a könyv a Jacques Derridától elfoglalt ,,dekonstrukció" helyett a ,,szétszálazás és újraszövés" módszerével tárja fel a a magyar kultúra modernizálását – amelynek az eredményei megmaradtak akkor is, ha innovátoraikat kiszántották a magyar kultúra televényéből.
Kőbányai János ebben az összefoglaló munkájában egyesítette mindazt a tapasztalatot, amit a Múlt és Jövő folyóirat – majd könyvkiadó – létrehozása (közel negyedszázad) óta mint a tanítványai előtt egy leckével járó tanító szerzett a magyar zsidó irodalom Atlantisz-világába le-lehatolva, s onnan mindannyiszor kincseket a felszínre mentve, kiegészítve a jeruzsálemi Héber Egyetem Ph.D-programján elsajátított tudással és módszerekkel.
A szerzők és intézmények ,,képregényével" gazdagon illusztrált könyv várhatóan 2012 őszén kerül könyvesbolti forgalomba.A Könyv Magyarul!


Letöltések A magyar-zsidó irodalom története ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A magyar-zsidó irodalom története ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  648
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  800 gr
  ISBN:
  9789639512719
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2012
  Commodity code:
  2653831 / 1152964  TAGS:
  Online A magyar-zsidó irodalom története ebook, könyvet A magyar-zsidó irodalom története FB2, Download A magyar-zsidó irodalom története PDF , Download A magyar-zsidó irodalom története MOBI, Online A magyar-zsidó irodalom története könyvet, ingyenes letöltések A magyar-zsidó irodalom története IPhone, Online könyvet A magyar-zsidó irodalom története PDF, ingyenes A magyar-zsidó irodalom története DJVU, ingyenes letöltések A magyar-zsidó irodalom története TXT, letöltések A magyar-zsidó irodalom története RTF, Online A magyar-zsidó irodalom története FB2 , e-könyvet A magyar-zsidó irodalom története letöltések TXT, ingyenes A magyar-zsidó irodalom története letöltések könyvet, e-könyvet A magyar-zsidó irodalom története download MOBI, letöltések A magyar-zsidó irodalom története IPad, olvas A magyar-zsidó irodalom története MOBI, olvas A magyar-zsidó irodalom története DOC, ingyenes A magyar-zsidó irodalom története AWZ, Download e-könyvet A magyar-zsidó irodalom története iPad , ingyenes A magyar-zsidó irodalom története DJVU, Download A magyar-zsidó irodalom története e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A magyar-zsidó irodalom története DVD, olvas A magyar-zsidó irodalom története TXT, Book A magyar-zsidó irodalom története letöltések DJVU, A magyar-zsidó irodalom története letöltések könyvet ingyenes, A magyar-zsidó irodalom története letöltések könyvet pdf ingyenes, A magyar-zsidó irodalom története pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A magyar-zsidó irodalom története pdf ingyenes, A magyar-zsidó irodalom története letöltések könyvet epub ingyenes, A magyar-zsidó irodalom története ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply