A magyar politikai rendszer – negyedszázad után

Körösényi András - A magyar politikai rendszer - negyedszázad után

Huszonöt év telt el az 1989-90-es demokratikus átmenet óta. Ugyanabban a politikai rendszerben élünk-e ma, mint ami akkor létrejött? Kialakultak-e az intézményi szerkezeteknek és a politikai viselkedésnek az egész időszakot jellemző tartós mintái? Egy irányba mutatnak-e a korszak történései vagy inkább a vargabetűk, a divergáló folyamatok jellemzőek? A 2010-es fülkeforradalom a rendszerváltás befejezését vagy egy új rezsim alapítását jelenti? Ezekre a kérdésekre próbál választ adni A magyar politikai rendszer negyedszázad után című kötet. Szerzőink az elmúlt negyedszázad legfontosabb politikai szereplőinek viselkedését és az intézmények kormány, parlament, államfő, alkotmánybíróság, helyi önkormányzatok, média működését, valamint azok változását elemzik. Az egyes fejezetek olyan kérdéseket vizsgálnak, mint: Kikből lettek a politikai vezetők, és milyen karrierút vezetett a kormányfői posztig? Miként változott a politikai elit karaktere, összetétele? Milyen következményekkel járt a politikai elit és a pártok végletes polarizációja? Miként emelkedett fel, majd hanyatlott le a liberalizmus eszméje a magyar politikai gondolkodásban? Hogyan viszonyult politikai elitünk a nemzetközi környezethez és az Európai Unióhoz? Hogyan jött létre a kormány dominanciája a politikai rendszerben Megszűnt-e a jogállam és a liberális demokrácia Magyarországon? Illiberális demokráciához, domináns pártrendszerhez és autoriter hatalomgyakorláshoz vezetett-e a 2010-es fülkeforradalom? A kötet egyedülálló vállalkozás: áttekintést ad a legfontosabb politikai szereplők, intézmények elmúlt negyedszázados történetéről, a magyar politika trendjeiről, és átfogó értékelést nyújt a magyar politikai rendszer természetéről. Az egyes fejezetek szerzői a téma hazai szakértőinek legjobbjai közül kerültek ki. A magyar politika sajátosságait nemzetközi összehasonlításban világítják meg, és a politikatudomány nemzetközileg használt módszereit alkalmazzák az elemzésben. A kötet számot tarthat minden, a magyar politikát megérteni kívánó olvasó érdeklődésére, de haszonnal forgatható az egyetemi oktatásban is.A Könyv Magyarul!


Letöltések A magyar politikai rendszer – negyedszázad után ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A magyar politikai rendszer – negyedszázad után ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  428
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  826 gr
  ISBN:
  9789634180043
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2652463 / 1152642  TAGS:
  Online A magyar politikai rendszer – negyedszázad után ebook, könyvet A magyar politikai rendszer – negyedszázad után FB2, Download A magyar politikai rendszer – negyedszázad után PDF , Download A magyar politikai rendszer – negyedszázad után MOBI, Online A magyar politikai rendszer – negyedszázad után könyvet, ingyenes letöltések A magyar politikai rendszer – negyedszázad után IPhone, Online könyvet A magyar politikai rendszer – negyedszázad után PDF, ingyenes A magyar politikai rendszer – negyedszázad után DJVU, ingyenes letöltések A magyar politikai rendszer – negyedszázad után TXT, letöltések A magyar politikai rendszer – negyedszázad után RTF, Online A magyar politikai rendszer – negyedszázad után FB2 , e-könyvet A magyar politikai rendszer – negyedszázad után letöltések TXT, ingyenes A magyar politikai rendszer – negyedszázad után letöltések könyvet, e-könyvet A magyar politikai rendszer – negyedszázad után download MOBI, letöltések A magyar politikai rendszer – negyedszázad után IPad, olvas A magyar politikai rendszer – negyedszázad után MOBI, olvas A magyar politikai rendszer – negyedszázad után DOC, ingyenes A magyar politikai rendszer – negyedszázad után AWZ, Download e-könyvet A magyar politikai rendszer – negyedszázad után iPad , ingyenes A magyar politikai rendszer – negyedszázad után DJVU, Download A magyar politikai rendszer – negyedszázad után e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A magyar politikai rendszer – negyedszázad után DVD, olvas A magyar politikai rendszer – negyedszázad után TXT, Book A magyar politikai rendszer – negyedszázad után letöltések DJVU, A magyar politikai rendszer – negyedszázad után letöltések könyvet ingyenes, A magyar politikai rendszer – negyedszázad után letöltések könyvet pdf ingyenes, A magyar politikai rendszer – negyedszázad után pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A magyar politikai rendszer – negyedszázad után pdf ingyenes, A magyar politikai rendszer – negyedszázad után letöltések könyvet epub ingyenes, A magyar politikai rendszer – negyedszázad után ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply