A magyar “”ördögregény””


E kötet tanulmányainak megszületését a Halálfiai kritikai kiadásának előkészítése során szerzett tapasztalatok tették lehetővé. Az első tanulmány a mű motívumainak elemzését, a hagyományostól eltérő értelmezését kísérli meg, és a Halálfiairól mint a "magyar ördögregény"-ről beszél. Az alkotás motívumszerkezetét úgy mutatja be, hogy benne nemcsak az "ördögi" erővonal jelenik meg, hanem a Rosszal szemben a világkép másik pólusa, illetve az azt hordozó motívumok is. A "nagyregény" világában feltárja és funkciójában vizsgálja a – Babits műveiben jellemzően előforduló – dualitást, s közben megvilágosodik a regényben szavakkal ki nem fejezett babitsi szakrális létélmény, a "magasság-élmény". – A dolgozat szerves része Babits regényének Szekfű Három nemzedékével való időnkénti összevetése, hiszen ez a motívumelemzéssel termékeny kölcsönhatásban segítette a Halálfiai értelmezését. Az említett dolgozaton kívül két olyan mikrofilológiai, szövegösszehasonlító munka is bekerült a kötetbe, amelyben a szerző figyelme a "keletkező szöveg" tartalmi-eszmei-esztétikai megközelítésére irányul.A Könyv Magyarul!


Letöltések A magyar ""ördögregény"" ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A magyar ""ördögregény"" ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  476
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  630 gr
  ISBN:
  9789634465164
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2008
  Commodity code:
  2202287 / 1057043  TAGS:
  Online A magyar ""ördögregény"" ebook, könyvet A magyar ""ördögregény"" FB2, Download A magyar ""ördögregény"" PDF , Download A magyar ""ördögregény"" MOBI, Online A magyar ""ördögregény"" könyvet, ingyenes letöltések A magyar ""ördögregény"" IPhone, Online könyvet A magyar ""ördögregény"" PDF, ingyenes A magyar ""ördögregény"" DJVU, ingyenes letöltések A magyar ""ördögregény"" TXT, letöltések A magyar ""ördögregény"" RTF, Online A magyar ""ördögregény"" FB2 , e-könyvet A magyar ""ördögregény"" letöltések TXT, ingyenes A magyar ""ördögregény"" letöltések könyvet, e-könyvet A magyar ""ördögregény"" download MOBI, letöltések A magyar ""ördögregény"" IPad, olvas A magyar ""ördögregény"" MOBI, olvas A magyar ""ördögregény"" DOC, ingyenes A magyar ""ördögregény"" AWZ, Download e-könyvet A magyar ""ördögregény"" iPad , ingyenes A magyar ""ördögregény"" DJVU, Download A magyar ""ördögregény"" e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A magyar ""ördögregény"" DVD, olvas A magyar ""ördögregény"" TXT, Book A magyar ""ördögregény"" letöltések DJVU, A magyar ""ördögregény"" letöltések könyvet ingyenes, A magyar ""ördögregény"" letöltések könyvet pdf ingyenes, A magyar ""ördögregény"" pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A magyar ""ördögregény"" pdf ingyenes, A magyar ""ördögregény"" letöltések könyvet epub ingyenes, A magyar ""ördögregény"" ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply