A magyar nép táji-történeti tagolódása

Filep Antal - Kósa László - A magyar nép táji-történeti tagolódása

A szerzők nevezetes tájegységek (pl. Kiskunság, Sárköz, Nyírség) és jellegzetes néprajzi csoportok (pl. kunok, palócok, hajdúk) kialakulását, történetét és néprajzi jelentőségét kutatják. A bevezető tanulmány többek közt bemutatja, hogyan kerül a 19. század elején a palócság a hazai néprajzi érdeklődés középpontjába, majd a néprajzi csoportok és tájak kutatása hogyan hatott a magyar néprajztudomány kibontakozására és további fejlődésére.
A kötet a magyar nyelvterületen föllelhető mintegy kétszáz tájat és csoportot veszi számba. A szerzők a történetileg kialakult és a hagyományban élő csoport-, illetve tájneveket vették munkájuk alapjául, és kerülték a mesterséges, a leíró földrajz által alkotott elnevezéseket. Mondandójukat lexikonszerűen rendezték el, tömör szócikkekben foglalták össze a legfontosabb ismereteket: mit tudunk egy-egy táj vagy csoport múltjáról; melyek voltak azok a természetföldrajzi, gazdasági és politikai tényezők, amelyek hatására ezek az egységek kialakultak, végül pedig a néprajzi jellegzetességeket mutatják be. A szócikkeket a legfontosabb szépirodalmi hivatkozások zárják.A Könyv Magyarul!


Letöltések A magyar nép táji-történeti tagolódása ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A magyar nép táji-történeti tagolódása ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  13 x 18.5 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  230
  Borító:
  PUHATÁBLÁS
  ISBN:
  9630533855
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1983
  Árukód:


  TAGS:
  Online A magyar nép táji-történeti tagolódása ebook, könyvet A magyar nép táji-történeti tagolódása FB2, Download A magyar nép táji-történeti tagolódása PDF , Download A magyar nép táji-történeti tagolódása MOBI, Online A magyar nép táji-történeti tagolódása könyvet, ingyenes letöltések A magyar nép táji-történeti tagolódása IPhone, Online könyvet A magyar nép táji-történeti tagolódása PDF, ingyenes A magyar nép táji-történeti tagolódása DJVU, ingyenes letöltések A magyar nép táji-történeti tagolódása TXT, letöltések A magyar nép táji-történeti tagolódása RTF, Online A magyar nép táji-történeti tagolódása FB2 , e-könyvet A magyar nép táji-történeti tagolódása letöltések TXT, ingyenes A magyar nép táji-történeti tagolódása letöltések könyvet, e-könyvet A magyar nép táji-történeti tagolódása download MOBI, letöltések A magyar nép táji-történeti tagolódása IPad, olvas A magyar nép táji-történeti tagolódása MOBI, olvas A magyar nép táji-történeti tagolódása DOC, ingyenes A magyar nép táji-történeti tagolódása AWZ, Download e-könyvet A magyar nép táji-történeti tagolódása iPad , ingyenes A magyar nép táji-történeti tagolódása DJVU, Download A magyar nép táji-történeti tagolódása e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A magyar nép táji-történeti tagolódása DVD, olvas A magyar nép táji-történeti tagolódása TXT, Book A magyar nép táji-történeti tagolódása letöltések DJVU, A magyar nép táji-történeti tagolódása letöltések könyvet ingyenes, A magyar nép táji-történeti tagolódása letöltések könyvet pdf ingyenes, A magyar nép táji-történeti tagolódása pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A magyar nép táji-történeti tagolódása pdf ingyenes, A magyar nép táji-történeti tagolódása letöltések könyvet epub ingyenes, A magyar nép táji-történeti tagolódása ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply