A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században

Pálffy Géza - A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században

A nagy érdeklődésre tekintettel már második kiadásában napvilágot látó kötet a Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia ez ideig szisztematikusan alig kutatott, 16. századi sokrétű kapcsolatrendszerét vizsgálja. A könyv elsősorban azt a folyamatot elemzi, hogy az 1526. évi mohácsi csatát követően a megmaradt magyar állam miként csatlakozott a Habsburgok Közép-Európában német- osztrák, magyar és cseh területekből létrejövő ún. összetett államához (composite state). A monográfia részletesen feltárja, hogy a katonai, pénzügyi és gazdasági téren egyaránt erős integráció ellenére a Magyar Királyság mily módon tudta megőrizni különleges pozícióját a Bécsből, majd a századvégen részben Prágából irányított Habsburg államszövetségben. Magyar, osztrák, szlovák és horvát levéltárakban végzett kutatásokra építve a szerző számos területen hoz újdonságokat és árnyalja eddigi ismereteinket.

A kötet feltérképezi, hogy a magyar arisztokraták, főpapok és nemesek miként vettek részt a bécsi és prágai uralkodói udvarbeli döntéshozatalban. Részletesen bemutatja az oszmánok ellen Magyar- és Horvátország területén kiépített új határvédelmi rendszert, valamint külön fejezetekben foglalkozik a Magyar Királyság sokrétű (katonai, pénzügyi, gazdasági) közép-európai szerepével (mint védőbástya, meghatározó jövedelemforrás és éléskamra). A szerző kiemelt figyelmet szentel a szuverenitás intézményeinek (országgyűlés, uralkodókoronázás, vármegyék) és szimbólumainak (magyar korona, címerek, zászlók, pecsétek) is, érzékletesen bemutatva, miként volt lehetséges a több területen erős centralizáció ellenére a királyság szuverenitásának és a magyar rendek befolyásának megőrzése, azaz miként maradhatott meg a Magyar Királyság a közép-európai Habsburg Monarchia legönállóbb államának. Az MTA BTK TTI ,,Lendület" Szent Korona Kutatócsoport támogatásával újra megjelenő monográfia összességében számottevő mértékben módosítja azt a hagyományos felfogást is, amely a kora újkori magyar történelmet a Habsburg-dinasztiából származó magyar uralkodók ellen vezetett szabadságharcok sorozataként mutatja be. E koncepció helyett elsősorban a mindenkori kompromisszumkényszerek és kiegyezésrendszerek keretében elemzi a magyar történelem 1526 utáni sorfordulóit.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  564
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  1050 gr
  ISBN:
  9789639627314
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2625560 / 1148732
  Series:


  TAGS:
  Online A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században ebook, könyvet A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században FB2, Download A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században PDF , Download A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században MOBI, Online A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században könyvet, ingyenes letöltések A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században IPhone, Online könyvet A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században PDF, ingyenes A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században DJVU, ingyenes letöltések A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században TXT, letöltések A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században RTF, Online A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században FB2 , e-könyvet A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században letöltések TXT, ingyenes A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században letöltések könyvet, e-könyvet A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században download MOBI, letöltések A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században IPad, olvas A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században MOBI, olvas A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században DOC, ingyenes A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században AWZ, Download e-könyvet A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században iPad , ingyenes A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században DJVU, Download A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században DVD, olvas A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században TXT, Book A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században letöltések DJVU, A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században letöltések könyvet ingyenes, A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században letöltések könyvet pdf ingyenes, A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században pdf ingyenes, A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században letöltések könyvet epub ingyenes, A Magyar Királyság és a Habsburg Monarchia a 16. században ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply