A Magyar Királyi Csendőrség

Parádi József - A Magyar Királyi Csendőrség

Parádi József szerző (1950), tudományos fokozata: PhD, megszerzésének éve: 1990, a fokozat tudományága: hadtudományok. Nyugdíjas főiskolai tanár, tudományos tanácsadó.

A Magyar Királyi Csendőrség szervezete a felállítás évtizedétől a feloszlatásáig jelentős átszervezéseken esett át. Ezen szervezet-módosítások tükrözték az országban zajló politikai eseményeket és a magyar állam közbiztonsági helyzetét. Az átszervezések a szervezet mennyiségi és minőségi fejlődését eredményezték.

Az 1880-as évek második felére kialakult a Magyar Királyi Csendőrség szervezeti felépítése, amely már kiterjedt a történelmi Magyarország teljes területére. A nyolcvanas évek második felének tapasztalatai nyomán öltöttek testet a szervezet fejlesztésére irányuló kezdeményezések.

Ez az európai mintára létrehozott, a maga korában a legtekintélyesebb katonailag szervezett közbiztonsági őrtestület – fennállásának a 65 éve alatt – fogalommá vált a magyar történelemben és a közbeszédben egyaránt.

Története az alábbi tartalom szerint követhető nyomon:
Ajánlás az olvasónak (Szakály Sándor);
Előszó
Historiofráfia:
o 1. Előzmények;
o 2. A Magyar Királyi Csendőrség létrehozása;
o 3. A szervezet;
o 4. A személyi állomány;
o 5. Fegyverzet, egyenruházat, felszerelés és jelképek;
o 6. Csendőrségi szolgálatok;
o 7. Kapcsolat a közigazgatáshoz és a társ rendvédelmi testületekhez;
o 8. Gazdálkodás, társadalmi élet, kultúra, sport, tudomány;
o 9. A testület felszámolása, emigráció;
o 10. Epilógus;
– Jegyzetek;
– A Magyar Királyi Csendőrség forrás- és szakirodalom jegyzéke;
– A Magyar Királyi Csendőrség vélogatott jogszabályainak jegyzéke;
– Mellékletek;
– A Magyar Királyi Csendőrség felügyelői;
– Csendőrtiszti életutak;
– Képek;
– Annotáció;

A "Magyar Királyi Csendőrség" című ezen kiadványt 1881-1945-ig az első magyar polgári, központosított, közbiztonsági őrtestület 65 éve iránt érdeklődő olvasóink figyelmébe ajánljuk.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A Magyar Királyi Csendőrség ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Magyar Királyi Csendőrség ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  282
  Cover:
  SOFT BOARD
  Weight:
  350 gr
  ISBN:
  9789630847940
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2234592 / 1089280  TAGS:
  Online A Magyar Királyi Csendőrség ebook, könyvet A Magyar Királyi Csendőrség FB2, Download A Magyar Királyi Csendőrség PDF , Download A Magyar Királyi Csendőrség MOBI, Online A Magyar Királyi Csendőrség könyvet, ingyenes letöltések A Magyar Királyi Csendőrség IPhone, Online könyvet A Magyar Királyi Csendőrség PDF, ingyenes A Magyar Királyi Csendőrség DJVU, ingyenes letöltések A Magyar Királyi Csendőrség TXT, letöltések A Magyar Királyi Csendőrség RTF, Online A Magyar Királyi Csendőrség FB2 , e-könyvet A Magyar Királyi Csendőrség letöltések TXT, ingyenes A Magyar Királyi Csendőrség letöltések könyvet, e-könyvet A Magyar Királyi Csendőrség download MOBI, letöltések A Magyar Királyi Csendőrség IPad, olvas A Magyar Királyi Csendőrség MOBI, olvas A Magyar Királyi Csendőrség DOC, ingyenes A Magyar Királyi Csendőrség AWZ, Download e-könyvet A Magyar Királyi Csendőrség iPad , ingyenes A Magyar Királyi Csendőrség DJVU, Download A Magyar Királyi Csendőrség e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Magyar Királyi Csendőrség DVD, olvas A Magyar Királyi Csendőrség TXT, Book A Magyar Királyi Csendőrség letöltések DJVU, A Magyar Királyi Csendőrség letöltések könyvet ingyenes, A Magyar Királyi Csendőrség letöltések könyvet pdf ingyenes, A Magyar Királyi Csendőrség pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Magyar Királyi Csendőrség pdf ingyenes, A Magyar Királyi Csendőrség letöltések könyvet epub ingyenes, A Magyar Királyi Csendőrség ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply