A magyar jelenkor története

Gergely Jenő - Izsák Lajos - A magyar jelenkor története

A magyar 20. század politikai, állami, katonai stb. tekintetben sokkal inkább a kudarcok és tragédiák, semmint a sikerek története. A magyarság egyharmada nemzeti államán kívülre, idegen impérium alá került. Magyarok százezreit hurcolták el, gyilkolták le, kínozták meg, zárták táborokba, űzték el és telepítették ki szülőföldjükről. Idegen hatalmak korlátozták, sőt felszámolták a maradék ország állami szuverenitását; a térség egyik legkisebb államává vált Magyarország sorsa a korábbiaknál is nagyobb mértékben függött (és függ ma is) a nagyhatalmi szándékoktól és erőviszonyoktól. Az ezeréves magyar államiság utolsó századáról is elmondható azonban, hogy éppúgy, mint az előzőekben, a megmaradás és élni akarás erősebbnek bizonyult, mint annak veszélyei. A 20. század a magyar történelemben a gazdaság nagyarányú fejlődését, a társadalomnak az előző, polgári korszakhoz viszonyítva is jelentős modernizálását, a lakosság döntő többsége életminőségének javulását, egyszóval civilizációjának jobbá válását eredményezte. Ennek mutatói, ha el is maradnak a szerencsésebb régiókétól, annál inkább figyelemreméltóbbak a térség más országaihoz és teljesítményeihez képest. Az „örök vesztes" sorsa – a tragédiák, a háborús pusztítások és pusztulások – dacára,hogy a 20. század végére egy olyan Magyarország kéredzkedhet(ett) az európai nemzetek gazdasági, politikai és katonai közösségébe, amely nemcsak ezeréves idetartozása jogán, hanem saját teljesítménye miatt is méltónak bizonyult erre.A Könyv Magyarul!


Letöltések A magyar jelenkor története ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A magyar jelenkor története ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  262
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  1550 gr
  ISBN:
  9739637319346
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2008
  Commodity code:
  2198497 / 1051362  TAGS:
  Online A magyar jelenkor története ebook, könyvet A magyar jelenkor története FB2, Download A magyar jelenkor története PDF , Download A magyar jelenkor története MOBI, Online A magyar jelenkor története könyvet, ingyenes letöltések A magyar jelenkor története IPhone, Online könyvet A magyar jelenkor története PDF, ingyenes A magyar jelenkor története DJVU, ingyenes letöltések A magyar jelenkor története TXT, letöltések A magyar jelenkor története RTF, Online A magyar jelenkor története FB2 , e-könyvet A magyar jelenkor története letöltések TXT, ingyenes A magyar jelenkor története letöltések könyvet, e-könyvet A magyar jelenkor története download MOBI, letöltések A magyar jelenkor története IPad, olvas A magyar jelenkor története MOBI, olvas A magyar jelenkor története DOC, ingyenes A magyar jelenkor története AWZ, Download e-könyvet A magyar jelenkor története iPad , ingyenes A magyar jelenkor története DJVU, Download A magyar jelenkor története e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A magyar jelenkor története DVD, olvas A magyar jelenkor története TXT, Book A magyar jelenkor története letöltések DJVU, A magyar jelenkor története letöltések könyvet ingyenes, A magyar jelenkor története letöltések könyvet pdf ingyenes, A magyar jelenkor története pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A magyar jelenkor története pdf ingyenes, A magyar jelenkor története letöltések könyvet epub ingyenes, A magyar jelenkor története ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply