A Magyar Általános Hitelbank

Tallós György - A Magyar Általános Hitelbank

A Magyar Általános Hitelbank a bécsi Rothschild-ház érdekeltségi körébe tartozó Österreichische Creditanstalttal mint gazdasági háttérrel és üzlettárssal Budapesten bejegyzett magyar üzleti bankként jött oétre 1867-ben. Ez volt az első "Crédit Mobilier" típusú, ipari, mezőgazdasági és infrastrukturális vállalatokat is finanszírozó bank hazánkban. A MÁH egy időben állambankári szerepet is betöltött, s mind a belföldi, mind a nemzetközi kapcsolatokban az ország legnagyobb üzleti bankjává fejlődött. A bécsi Rotschield-házat követően a párizsi Rotschild- és Schneider-házak érdekeltségi körébe tartozó francia nagybankok, majd a londoni Rotschild-ház is a bank részvénytőkéje jelentős hányadának tulajdonosaivá lettek. A MÁH részvénytöbbsége azonban kezdettől fogva magyarországi természetes és jogi személyek tulajdonában volt és maradt. A MÁH "redőnyzárására" 1948-ban került sor, amikor a nagybankok magyar tulajdonban levő részvényeinek állami tulajdonba vétele, majd a nagyvállalatok államosítása a bank további tevékenységének feltételeit rövid idő alatt alapvetően megváltoztatta. A kötet a Magyar Általános Hitelbanknak a magyarországi banktörténeti szakirodalomból eddig hiányzó monográfiája. Mint ilyen, intézménytörténeti jellegű. A nyolc évtizedig fennálló pénzintézet története azonban sok olyan gazdaságtörténeti, sőt politikatörténeti részeket is tartalmaz, amelyek túllépnek egy bankmonográfia feszes keretein. A könyv szerzője Tallós György közgazdász-banktörténész, 1970-1983 között a Magyar Nemzeti Bank elnökhelyettese, címzetes egyetemi tanár, s mint nyugalmazott elnökhelyettes az MNB elnöki tanácsadója. Elsősorban a magyar banktörténet kutatásával foglalkozik és a Magyar Nemzeti Bank történetét szerkeszti. A mű a Magyarországi Pénzintézetek története című sorozatban jelenik meg.A Könyv Magyarul!


Letöltések A Magyar Általános Hitelbank ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Magyar Általános Hitelbank ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  17 x 24.3 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  450
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9632228065
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1995
  Commodity code:


  TAGS:
  Online A Magyar Általános Hitelbank ebook, könyvet A Magyar Általános Hitelbank FB2, Download A Magyar Általános Hitelbank PDF , Download A Magyar Általános Hitelbank MOBI, Online A Magyar Általános Hitelbank könyvet, ingyenes letöltések A Magyar Általános Hitelbank IPhone, Online könyvet A Magyar Általános Hitelbank PDF, ingyenes A Magyar Általános Hitelbank DJVU, ingyenes letöltések A Magyar Általános Hitelbank TXT, letöltések A Magyar Általános Hitelbank RTF, Online A Magyar Általános Hitelbank FB2 , e-könyvet A Magyar Általános Hitelbank letöltések TXT, ingyenes A Magyar Általános Hitelbank letöltések könyvet, e-könyvet A Magyar Általános Hitelbank download MOBI, letöltések A Magyar Általános Hitelbank IPad, olvas A Magyar Általános Hitelbank MOBI, olvas A Magyar Általános Hitelbank DOC, ingyenes A Magyar Általános Hitelbank AWZ, Download e-könyvet A Magyar Általános Hitelbank iPad , ingyenes A Magyar Általános Hitelbank DJVU, Download A Magyar Általános Hitelbank e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Magyar Általános Hitelbank DVD, olvas A Magyar Általános Hitelbank TXT, Book A Magyar Általános Hitelbank letöltések DJVU, A Magyar Általános Hitelbank letöltések könyvet ingyenes, A Magyar Általános Hitelbank letöltések könyvet pdf ingyenes, A Magyar Általános Hitelbank pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Magyar Általános Hitelbank pdf ingyenes, A Magyar Általános Hitelbank letöltések könyvet epub ingyenes, A Magyar Általános Hitelbank ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply