A madridi követségtől Mauthausenig

Andorka Rudolf - Lőrincz Zsuzsa (Összeáll.) - A madridi követségtől Mauthausenig

Egy korszakot jellemezni, tükröt tartani a kortársak elé, utólag magyarázatot adni a következő nemzedéknek, ki tagadná, hogy a legnehezebb feladatok közé tartozik.
Mégis megkísérelhető, de azt is kockáztatjuk, hogy felemásan sikerül a jellemzés, torzít a tükör, sommás lesz az indoklás.
Ez a naplótöredék, amelyet az olvasó most a kezébe vesz, a magyar nép huszadik századi történetének legkritikusabb éveiben íródott. Sajnos, csak töredék. Két füzet maradt meg számunkra, az 1938. november 19-től 1939. december 31-ig és az 1941. november 16-tól 1943. április 17-ig terjedő időszak feljegyzéseivel.
A napló, amit egy személy az események frissességében feljegyez a maga emlékezetének, az utódok figyelmeztetésére, szubjektivitástól egyáltalán nem mentes, de kizárja az utólagos szépítések, formálások lehetőségét.
A korszak önmaga krónikása, dr. Andorka Rudolf, 1939 májusáig a vezérkari főnöksége 2. (kémelhárítással is foglalkozó) osztályának vezetője, majd Horthy első madridi követe Franco mellett és végül a politikától hivatalosan visszavonultan élő nyugalmazott tábornoki követ.
1944. március 19-e után a mauthauseni koncentrációs tábor foglya.
Nem érdektelen szemtanú és szemlélő, és bár mindaz, amiről szól; az 1938. őszi kárpátukrán akció, a hitleri Németországtól megcsömörlő, az angolszász hatalmakkal szorosabb kapcsolatot igénylő uralkodó réteg önellentmondásokkal terhes és eleve kudarcra ítélt útkeresései nem ismeretlenek történészeink, sőt, a történelem iránt érdeklődő szélesebb olvasótábor előtt sem, mégis számtalan új momentumot tárnak fel a naplórészletek az eseményekről úgy, hogy közben képet kapunk egy érdekes egyéniségről is.A Könyv Magyarul!


Letöltések A madridi követségtől Mauthausenig ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A madridi követségtől Mauthausenig ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  13 x 18.5 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  344
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  ISBN:
  9630909391
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1978
  Árukód:


  TAGS:
  Online A madridi követségtől Mauthausenig ebook, könyvet A madridi követségtől Mauthausenig FB2, Download A madridi követségtől Mauthausenig PDF , Download A madridi követségtől Mauthausenig MOBI, Online A madridi követségtől Mauthausenig könyvet, ingyenes letöltések A madridi követségtől Mauthausenig IPhone, Online könyvet A madridi követségtől Mauthausenig PDF, ingyenes A madridi követségtől Mauthausenig DJVU, ingyenes letöltések A madridi követségtől Mauthausenig TXT, letöltések A madridi követségtől Mauthausenig RTF, Online A madridi követségtől Mauthausenig FB2 , e-könyvet A madridi követségtől Mauthausenig letöltések TXT, ingyenes A madridi követségtől Mauthausenig letöltések könyvet, e-könyvet A madridi követségtől Mauthausenig download MOBI, letöltések A madridi követségtől Mauthausenig IPad, olvas A madridi követségtől Mauthausenig MOBI, olvas A madridi követségtől Mauthausenig DOC, ingyenes A madridi követségtől Mauthausenig AWZ, Download e-könyvet A madridi követségtől Mauthausenig iPad , ingyenes A madridi követségtől Mauthausenig DJVU, Download A madridi követségtől Mauthausenig e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A madridi követségtől Mauthausenig DVD, olvas A madridi követségtől Mauthausenig TXT, Book A madridi követségtől Mauthausenig letöltések DJVU, A madridi követségtől Mauthausenig letöltések könyvet ingyenes, A madridi követségtől Mauthausenig letöltések könyvet pdf ingyenes, A madridi követségtől Mauthausenig pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A madridi követségtől Mauthausenig pdf ingyenes, A madridi követségtől Mauthausenig letöltések könyvet epub ingyenes, A madridi követségtől Mauthausenig ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply