A leplező nyelv


A nyelv gondolataink és érzelmeink, értékítéleteink és törekvéseink, röviden a világhoz való viszonyunk kifejezésének elsőrendű közege és eszköze. Egész életünket átható működésének van egy nem elhanyagolható, úgyszólván fonák oldala is, nevezetesen gondolataink, érzéseink, szándékaink stb. különféle okok folytán vagy célok érdekében történő, káros vagy jótékony hatású leplezése. E leplező képessége révén válik a nyelv elsőrendű eszközzé, sőt fegyverré a másik ember meggyőzésére (verbális legyőzésére), a mások feletti hatalom megszerzésére és fenntartására irányuló tevékenységben.
Péter Mihálynak, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara professor emeritusának, számos nyelvészeti és stilisztikai munka szerzőjének legújabb könyve a nyelvi leplezés (álcázás és ámítás) gyakori és fontosabb eszközeit veszi számba a magyar és néhány más nyelv anyaga alapján.
A könyv két részből áll. Az első rész a vizsgálódás elméleti keretéül szolgáló pragmatikai nyelvfelfogás alapelveit ismerteti. A második rész röviden szól a nyelvi ,,cselezés" törzsfejlődési előzményeiről, a hamis beszéd és a meggyőzés művészetének kérdéseiről az ókori filozófiában és retorikában. Ezután tárgyalja a nyelvi álcázás és ámítás fő eszközeit és módjait a szavak és nyilatkozatok szintjén, valamint egyes szövegtípusokban (propaganda, reklám, közhelyek, viccek).
E munkát nemcsak nyelvészek és a nyelvet foglalkozásszerűen művelők (tanárok, pszichológusok, politológusok, a sajtó munkatársai) figyelmébe ajánljuk, hanem mindazokéba, akik bonyolult korunkban biztosabban kívánnak eligazodni a közélet és a magánélet nyelvhasználatának labirintusában.A Könyv Magyarul!


Letöltések A leplező nyelv ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A leplező nyelv ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  168
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  210 gr
  ISBN:
  9786155219283
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2012
  Árukód:
  2385392 / 1104678
  Sorozat:


  TAGS:
  Online A leplező nyelv ebook, könyvet A leplező nyelv FB2, Download A leplező nyelv PDF , Download A leplező nyelv MOBI, Online A leplező nyelv könyvet, ingyenes letöltések A leplező nyelv IPhone, Online könyvet A leplező nyelv PDF, ingyenes A leplező nyelv DJVU, ingyenes letöltések A leplező nyelv TXT, letöltések A leplező nyelv RTF, Online A leplező nyelv FB2 , e-könyvet A leplező nyelv letöltések TXT, ingyenes A leplező nyelv letöltések könyvet, e-könyvet A leplező nyelv download MOBI, letöltések A leplező nyelv IPad, olvas A leplező nyelv MOBI, olvas A leplező nyelv DOC, ingyenes A leplező nyelv AWZ, Download e-könyvet A leplező nyelv iPad , ingyenes A leplező nyelv DJVU, Download A leplező nyelv e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A leplező nyelv DVD, olvas A leplező nyelv TXT, Book A leplező nyelv letöltések DJVU, A leplező nyelv letöltések könyvet ingyenes, A leplező nyelv letöltések könyvet pdf ingyenes, A leplező nyelv pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A leplező nyelv pdf ingyenes, A leplező nyelv letöltések könyvet epub ingyenes, A leplező nyelv ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply