A legnagyobb csata

Andrew Nagorski - A legnagyobb csata

Hitler 1941. szeptember 30-án indított rohamot a szovjet főváros ellen. A két, összesen hétmillió katonából álló haderő egészen 1942. április 20-ig titáni küzdelmet vívott egymással. A szemben álló felek összesített vesztesége két és fél millió fő volt, ebből kétmillió vöröskatona. Moszkva azonban nem jutott német kézre, és így a második világháború menete döntő fordulatot vett. A nagy csata története mégis a feledés homályába merült, mert a hivatalos szovjet propaganda Sztálint tévedhetetlen katonai géniuszként ábrázolta, a szovjet népről pedig azt állította, hogy szilárd egységben, vakmerően szállt szembe a német betolakodókkal. A valóság azonban mást mutatott: az, hogy a németek egészen Moszkva pereméig juthattak, Sztálin baklövéseinek, hozzá nem értésének és brutalitásának volt köszönhető. A városban pánik tört ki: fosztogatók jelentek meg, a munkások sztrájkba léptek, és Moszkva lakosságának mintegy a fele elmenekült. A legnagyobb csata a szovjet levéltárakból előkerült titkos dokumentumok – főként a rettegett titkosrendőrség, az NKVD iratai -, túlélő szemtanúk, szovjet polgári és katonai vezetők gyermekeivel készített interjúk, valamint nyugati diplomaták és újságírók beszámolói alapján mutatja be fordulatosán és érdekfeszítően a két totalitárius rendszer első nagy összecsapásának történetét. ANDREW NAGORSKI a Newsweek International vezető szerkesztője, rangos díjakkal kitüntetett külföldi tudósító; irodavezetőként két ciklust töltött Moszkvában. The Birth of Freedom (A szabadság születése) címmel 1993-ban könyvet írt az átalakulóban lévő, kelet-európai posztkommunista országokról. A legnagyobb csata (2007) eddig 9 nyelven jelent meg.A Könyv Magyarul!


Letöltések A legnagyobb csata ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A legnagyobb csata ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  15.5 x 21.5 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  410
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  ISBN:
  9789635308484
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:


  TAGS:
  Online A legnagyobb csata ebook, könyvet A legnagyobb csata FB2, Download A legnagyobb csata PDF , Download A legnagyobb csata MOBI, Online A legnagyobb csata könyvet, ingyenes letöltések A legnagyobb csata IPhone, Online könyvet A legnagyobb csata PDF, ingyenes A legnagyobb csata DJVU, ingyenes letöltések A legnagyobb csata TXT, letöltések A legnagyobb csata RTF, Online A legnagyobb csata FB2 , e-könyvet A legnagyobb csata letöltések TXT, ingyenes A legnagyobb csata letöltések könyvet, e-könyvet A legnagyobb csata download MOBI, letöltések A legnagyobb csata IPad, olvas A legnagyobb csata MOBI, olvas A legnagyobb csata DOC, ingyenes A legnagyobb csata AWZ, Download e-könyvet A legnagyobb csata iPad , ingyenes A legnagyobb csata DJVU, Download A legnagyobb csata e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A legnagyobb csata DVD, olvas A legnagyobb csata TXT, Book A legnagyobb csata letöltések DJVU, A legnagyobb csata letöltések könyvet ingyenes, A legnagyobb csata letöltések könyvet pdf ingyenes, A legnagyobb csata pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A legnagyobb csata pdf ingyenes, A legnagyobb csata letöltések könyvet epub ingyenes, A legnagyobb csata ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply