A láthatatlan légió

Rejtő Jenő - A láthatatlan légió

"Hallották hírét a Láthatatlan Légiónak? Nem?
Akkor bizonyára sohasem jártak még olyan afrikai városban, amelyben helyőrség fekszik. Vagy ha jártak is ilyen városban, talán elkerülték azokat a kedélyes helyeket, ahová a szórakozni és verekedni vágyó szerény málhahordók, munkanélküli erőművészek és kedélyes közlegények járnak, hogy üres óráikat és kötekedő cimboráikat agyonverjék.
Csak egyszerű, faragatlan asztalok és ugyanilyen vendégek találhatók az ilyen helyiségekben, de ha kíváncsiak vagyunk a Láthatatlan Légió legendájára, itt megtudhatunk egyet s mást. Vegyük például az Abdullahról elnevezett söntést. Énekelnek, beszélgetnek, azután egyszer csak szó esik a Láthatatlan Légióról. a vendéglős leszerelt őrvezető, bizonyos Kvörens nevű dán, aki az ötéves szolgálat alatt állampolgárságot és idült maláriát szerzett, de később oltárhoz vezetett egy hatvankét éves özvegy vendéglősnét, s mint az Abdullah csapszék tulajdonosa, derűs öregkort ért meg. Ha jókedve volt, és maga is odatelepedett régi vendégei közé, mert különben nem barátkozott a helyiség látogatóival, egy-egy régi bajtárs, vagy tekintélyesebb zsebtolvaj unszolására beszélgettek a Láthatatlan Légióról. Brison, aki mint közlegény szerelt le, és csősz lett Marokkóban, bólogatva fújta a füstöt, mialatt Kvörens szűkszavúan nyilatkozott az ügyről, és valahová a messzeségbe bámult, mintha látná a sivatag porában feltűnő, elmosódó árnyakat, a menetelő kísértetlégiót…
Hát… akármit mondanak is a nagyképűek, a Láthatatlan Légió igaz. Én láttam, ezzel a két szememmel…
Az is igaz mondta egy odatelepedett újonc, akit néhány nap múlva elindítanak a sivatag felé , hogy a vezetőjük egy generális, de hiányzik a feje?
Azt nem figyeltem meg felelt Kvörens , de igen valószínű, hogy így van. keletről nyugatra tart a század, már vagy ötszáz éve, mindig párhuzamosan az egyenlítővel. Húsz kilométeres, könnyű menetben haladnak, és ha elérik a Szahara nyugati felén az elátkozott Ghidi síkságot, akkor visszafordul az oszlop, és mennek az egyiptomi határig."A Könyv Magyarul!


Letöltések A láthatatlan légió ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A láthatatlan légió ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  173
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  128 gr
  ISBN:
  9786155476693
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2605296 / 1145704
  Series:


  TAGS:
  Online A láthatatlan légió ebook, könyvet A láthatatlan légió FB2, Download A láthatatlan légió PDF , Download A láthatatlan légió MOBI, Online A láthatatlan légió könyvet, ingyenes letöltések A láthatatlan légió IPhone, Online könyvet A láthatatlan légió PDF, ingyenes A láthatatlan légió DJVU, ingyenes letöltések A láthatatlan légió TXT, letöltések A láthatatlan légió RTF, Online A láthatatlan légió FB2 , e-könyvet A láthatatlan légió letöltések TXT, ingyenes A láthatatlan légió letöltések könyvet, e-könyvet A láthatatlan légió download MOBI, letöltések A láthatatlan légió IPad, olvas A láthatatlan légió MOBI, olvas A láthatatlan légió DOC, ingyenes A láthatatlan légió AWZ, Download e-könyvet A láthatatlan légió iPad , ingyenes A láthatatlan légió DJVU, Download A láthatatlan légió e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A láthatatlan légió DVD, olvas A láthatatlan légió TXT, Book A láthatatlan légió letöltések DJVU, A láthatatlan légió letöltések könyvet ingyenes, A láthatatlan légió letöltések könyvet pdf ingyenes, A láthatatlan légió pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A láthatatlan légió pdf ingyenes, A láthatatlan légió letöltések könyvet epub ingyenes, A láthatatlan légió ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply