A kultúra elavulása


Ez a könyv egyszerű dolgokról szól. Arról, hogy az életünket irányító magatartási szabályok, s a konkrét szabályok mögött meghúzódó alapelvek miért olyanok, amilyenek. Elméleti kérdés? Korántsem. Biztosíthatom az Olvasót, hogy amennyiben nem találjuk meg a helyes választ, az emberiségnek gyakorlatilag nincs esélye a fennmaradásra. A drámai hangütést az indokolja, hogy a kultúra – ami e könyvben a nem-genetikailag rögzített magatartási szabályok rendszerét jelenti – nézetem szerint eszköz, mely az emberi fajnak a környezethez való alkalmazkodását szolgálja, s egyre több jel utal arra, hogy az ember-környezet viszony olyan változás előtt áll, mely az alkalmazkodás új stratégiájának bevezetését teszi szükségessé. Itt az ideje elgondolkodnunk azon, hogy kulturális szabályaink mennyire időtállóak; biztos-e, hogy az évezredek során bevált erkölcsi, jogi alapszabályok a jövőben is ugyanúgy képesek lesznek az emberiség érdekeit szolgálni, mint eddig. A kultúra kialakulására az evolúciós elmélet alapján keresek magyarázatot, bár állításom végül is az, hogy a kultúra nem egyszerűen az evolúció terméke, hanem tudatos emberi alkotás. Ahhoz azonban, hogy eddig a felismerésig eljuthassunk, következményeit megérthessük, szükség van arra, hogy megismerjük és végiggondoljuk a kultúra magyarázatára mostanáig született – többnyire igen érdekes – evolúciós szemléletű elméleteket. Könyvem nem tankönyv és nem tudománytörténeti munka, hanem egy gondolatmenet kifejtése. Ehhez persze – mint említettem -számos szerző és tudományos irányzat gondolatainak megismerése és vizsgálata szükséges, ám mindig csak olyan mértékben, amennyire azt mondandóm kibontása, bizonyítása igényli. Szívesen fordultam összefoglaló, akár ismeretterjesztő munkákhoz is ott, ahol az eredeti szövegek felkutatását fölöslegesnek tartottam. Mindig érthetőségre törekedtem. Megpróbáltam úgy megírni ezt a könyvet, hogy bárki megérthesse, aki hajlandó egy kicsit gondolkodni. Kevés idegen szót használok, és a szakzsargont is mellőztem. Az első fejezet elé egy bevezetőt illesztettem, melyben röviden összefoglalom azokat az alapismereteket, melyek a könyv érdemi részének megértéséhez szükségesek. Úgy gondolom, ezt azoknak is érdemes elolvasniuk, akik úgy érzik, valamelyest járatosak az evolúcióelmélet és a szociobiológia tanításaiban, mert a bevezetőben elmondottakra később többször hivatkozom. Nos, Kedves Olvasó, úgy tűnik, más nincs is már hátra, úgyhogy vegyünk egy mély lélegzetet – és vágjunk neki! M. A. A könyvről bővebb információ található a http://www.akulturaelavulasa.hu oldalon.A Könyv Magyarul!


Letöltések A kultúra elavulása ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A kultúra elavulása ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  240
  Cover:
  BOUND
  Weight:
  280 gr
  ISBN:
  9639243833
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2004
  Commodity code:
  2100971 / 1014561  TAGS:
  Online A kultúra elavulása ebook, könyvet A kultúra elavulása FB2, Download A kultúra elavulása PDF , Download A kultúra elavulása MOBI, Online A kultúra elavulása könyvet, ingyenes letöltések A kultúra elavulása IPhone, Online könyvet A kultúra elavulása PDF, ingyenes A kultúra elavulása DJVU, ingyenes letöltések A kultúra elavulása TXT, letöltések A kultúra elavulása RTF, Online A kultúra elavulása FB2 , e-könyvet A kultúra elavulása letöltések TXT, ingyenes A kultúra elavulása letöltések könyvet, e-könyvet A kultúra elavulása download MOBI, letöltések A kultúra elavulása IPad, olvas A kultúra elavulása MOBI, olvas A kultúra elavulása DOC, ingyenes A kultúra elavulása AWZ, Download e-könyvet A kultúra elavulása iPad , ingyenes A kultúra elavulása DJVU, Download A kultúra elavulása e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A kultúra elavulása DVD, olvas A kultúra elavulása TXT, Book A kultúra elavulása letöltések DJVU, A kultúra elavulása letöltések könyvet ingyenes, A kultúra elavulása letöltések könyvet pdf ingyenes, A kultúra elavulása pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A kultúra elavulása pdf ingyenes, A kultúra elavulása letöltések könyvet epub ingyenes, A kultúra elavulása ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply