A kudarc

Kertész Imre - A kudarc

A kudarcban valaki arról ír: képtelen arra, hogy írjon, pedig mindenképpen alkotnia kell, mert semmi máshoz nem ért. Ez az írásképtelenség egyben keresgélés, elmosódik a valóság és teremtett világ közötti egyértelműnek gondolt határ, és közben A kudarc írója megtalálja egy már korábban elkezdett regényét: feloldódik hát a kudarc első köre. A második kör újabb pokoljárás: tiz év kellett egy korábbi regény megírásához, amely aztán évekig nem jelenhetett meg – és ez a könyv nem más, mint a Sorstalanság. A fiók aljáról előkerült regény Köves nevű főhőse, külföldről megérkezve kafkai szituációban találja magát, egy ismerős helyen és időben: az ötvenes évek Magyarországának poklában. Eleinte idegenül, később azonban egyre otthonosabban mozog ebben az abszurd világban, bár inkább csak hagyja, hogy magukkal sodorják az események. Találkozik egy íróval, aki csak megkezdeni és befejezni
képes egy írását, de képtelen kitölteni a kezdet és vég közötti űrt, amire végül is Köves vállalkozik: egyszerre zárul hát le az összes megírt és megírhatatlan, valóságos és képzeletbeli regény. (Temesi László)”…a Sorstalanság úgy változtatta meg az életemet, hogy külsődlegesen, a felszínen nem változott semmi. Viszont ebből az élinényből született meg A kudarc című regényem. Különben ezt tartom a legfontosabb könyvemnek. Hiszen ha most visszatekintek, nálunk, a kelet-európai régióban úgyszólván A kudarc struktúráját utánozták az események; a nagy öneszmélést és a nagy visszahullást” (Kertész Imre)”A kudarc című regény a sorsot, mely abból áll, hogy valaki folyton megismételje önnön sorstalanságát, önnön bizonytalanságát, Sziszüphosz mítoszának módosított változatával ábrázolja. Egy napon Sziszüphosz ráébred, hogy már csak egy kődarabkát rugdal maga előtt. Alig maradt valami a sziklából, szinte teljesen elkopott a göröngyös úton. Így hát Sziszüphosz zsebre teszi és hazaviszi a kavicsot.” (Frankfurter Allgemeine Zeitung)A Könyv Magyarul!


Letöltések A kudarc ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A kudarc ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  402
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  420 gr
  ISBN:
  9789631421910
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2001
  Commodity code:
  2059593 / 1001725  TAGS:
  Online A kudarc ebook, könyvet A kudarc FB2, Download A kudarc PDF , Download A kudarc MOBI, Online A kudarc könyvet, ingyenes letöltések A kudarc IPhone, Online könyvet A kudarc PDF, ingyenes A kudarc DJVU, ingyenes letöltések A kudarc TXT, letöltések A kudarc RTF, Online A kudarc FB2 , e-könyvet A kudarc letöltések TXT, ingyenes A kudarc letöltések könyvet, e-könyvet A kudarc download MOBI, letöltések A kudarc IPad, olvas A kudarc MOBI, olvas A kudarc DOC, ingyenes A kudarc AWZ, Download e-könyvet A kudarc iPad , ingyenes A kudarc DJVU, Download A kudarc e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A kudarc DVD, olvas A kudarc TXT, Book A kudarc letöltések DJVU, A kudarc letöltések könyvet ingyenes, A kudarc letöltések könyvet pdf ingyenes, A kudarc pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A kudarc pdf ingyenes, A kudarc letöltések könyvet epub ingyenes, A kudarc ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply