A Kráó

Jókai Mór - A Kráó

Rút leányok? Hát vannak a világon rút leányok? Vagy élesítsük meg a kérdést: van a világon egyáltalán valami rút, a mit a természet alkotott? Az idomtalan víziló, a százfogú kajmán, a varangy, a pók, a barlangbuvó szirén, fekete testével, vörös kopoltyúival csak a laikus szemében rút: a természetbúvár előtt az mind tökéletes s a saját fajtája előtt bizonyosan szép. Azok a világ végén lakó népek, meg a kik az ismeretlen világrészek közepén tenyésznek, koromfekete, mahagoni-barna, pergamensárga, olajfakó, rézvörös szinüek, bizonyosan a maguk arczszínét tartják a legtökéletesebbnek, s a kik a leányaiknak az orrát felhsítják, az ajkát csigahéjra feszítik, hogy szélesen kiforduljon, az arczukat piros és kék sávokkal hosszában befestik, tűhegygyel telerajzolják: bizonyosan abban a meggyőződésben élnek, hogy ők most azokat megszebbítették. S a Nyanza-parti szerecsen kétségtelenül büszke arra a két hegyes szarvára, melyet a felesége sodort össze a homlokán a hajából, mézgával és viaszszal kikeményítve. Nekünk az rémület volna: azoknak dicsekedés. Nincsenek rút állatok a világon. Rút emberek pedig nem lehetnek. Az emberek az arczvonásokon, az idomokon kívül még van valami adva, a mit a belső arcznak lehet nevezni. Mikor egy olyan rútnak született arczot megvilágít a szívből derengő fény, az idomtalan arczon átsugárzik az érzés: egy könycsepp ragyogása a szemekben egyszerre hogy megváltoztatja az egész kifejezést.A Könyv Magyarul!


Letöltések A Kráó ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Kráó ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  11 x 17 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  131
  Cover:
  KEMÉNYTÁBLÁS, VÁSZONBORÍTÓS
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1895 around
  Commodity code:
  6144123 / 5143715  TAGS:
  Online A Kráó ebook, könyvet A Kráó FB2, Download A Kráó PDF , Download A Kráó MOBI, Online A Kráó könyvet, ingyenes letöltések A Kráó IPhone, Online könyvet A Kráó PDF, ingyenes A Kráó DJVU, ingyenes letöltések A Kráó TXT, letöltések A Kráó RTF, Online A Kráó FB2 , e-könyvet A Kráó letöltések TXT, ingyenes A Kráó letöltések könyvet, e-könyvet A Kráó download MOBI, letöltések A Kráó IPad, olvas A Kráó MOBI, olvas A Kráó DOC, ingyenes A Kráó AWZ, Download e-könyvet A Kráó iPad , ingyenes A Kráó DJVU, Download A Kráó e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Kráó DVD, olvas A Kráó TXT, Book A Kráó letöltések DJVU, A Kráó letöltések könyvet ingyenes, A Kráó letöltések könyvet pdf ingyenes, A Kráó pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Kráó pdf ingyenes, A Kráó letöltések könyvet epub ingyenes, A Kráó ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply