A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal

Stanislaw A. Sroka - A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal

Prof. dr. Stanisław Sroka a krakkói Jagelló Egyetem (Uniwersytet Jagielloński w Krakowie) Történettudományi Intézetének professzora. Ugyanezen az egyetemen szerzett történelem szakos egyetemi diplomát (1991), doktorált (1995) és habilitált (2001). 2008-ban nevezték ki egyetemi tanárnak. 2012 óta a bölcsészettudományi kar dékánhelyettese. Kutatási területe Kelet-Közép-Európa története, különös tekintettel a késő középkori magyarlengyel történeti kapcsolatokra és a genealógiára. Számos tanulmány és monográfia szerzője. Jelentős forrásfeltáró munkát végzett, öt kötetben adta ki a középkori Magyar Királyság lengyel vonatkozású okleveleit (Dokumenty polskie z archiwów dawnego Królestwa Węgier. IV. Kraków, 1998-2012). Legutóbb Magyarország kezdeteiről jelentetett meg monográfiát (Pocz?tki Węgier. Poznań, 2015).

Sroka könyve ráadásul sokkal többet is ad, mint amennyit a címe ígér, hiszen Bártfa kis-lengyelországi városokkal folytatott kereskedelme mellett a kulturális és szellemi kapcsolatokat is vizsgálja, miközben igyekszik teljességre törekvően bemutatni az olvasónak magát a várost, Bártfát. A szerző témaválasztása ideálisnak mondható, mivel Bártfa középkori forrásanyaga rendkívül gazdag, ellentétben a Kis-Lengyelországéval, így egy ilyen jellegű vizsgálat elvégzése csak a bártfai forrásokból kiindulva lehetséges.
(Részlet az Előszóból)
A Könyv Magyarul!


Letöltések A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  317
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  680 gr
  ISBN:
  9789634160250
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2681050 / 1156767
  Series:


  TAGS:
  Online A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal ebook, könyvet A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal FB2, Download A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal PDF , Download A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal MOBI, Online A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal könyvet, ingyenes letöltések A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal IPhone, Online könyvet A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal PDF, ingyenes A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal DJVU, ingyenes letöltések A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal TXT, letöltések A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal RTF, Online A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal FB2 , e-könyvet A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal letöltések TXT, ingyenes A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal letöltések könyvet, e-könyvet A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal download MOBI, letöltések A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal IPad, olvas A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal MOBI, olvas A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal DOC, ingyenes A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal AWZ, Download e-könyvet A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal iPad , ingyenes A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal DJVU, Download A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal DVD, olvas A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal TXT, Book A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal letöltések DJVU, A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal letöltések könyvet ingyenes, A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal letöltések könyvet pdf ingyenes, A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal pdf ingyenes, A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal letöltések könyvet epub ingyenes, A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply