A kőszívű ember unokái

Nemeskürty István - A kőszívű ember unokái

"Jelen munkám egy olyan, szürkének tetsző vagy inkább az utókor által annak ábrázolt jóléti korszak kurta negyedszázadáról elmélkedik, amely ráadásul egybe is olvad az azt követő másik, még kurtább negyedszázaddal, mely a milleniumtól Ausztria-Magyarország bukásáig terjed. Ennek az 1867-1896 között eltelt időnek nincsenek szenzációi, még kevésbé nemzeti drámái vagy tragédiái, így hát nincsenek döntést igénylő nagy pillanatai sem. Nincsenek? Hiszen itt van Bosznia-Hercegovina katonai megszállása, a tiszaeszlári vérvádper, a trónörökös erőszakos halála…
Könyvem azt vizsgálja: a kiegyezés pillanatában felnőtté vált nemzedék, a levert forradalomban részt vett, majd a szükségszerűséget elismerő és ezért a kiegyezés művét megalkotó atyák (ők a kőszívű ember fiai) – egy Andrássy, egy Eötvös, egy Deák, sőt egy Tisza Kálmán – fiai (vagyis a kőszívű ember unokái) mit tettek a kiegyezés művének érvényesítése terén? Milyen utat jártak, merrefelé vitték az ország szekerét? Meghatározták-e az ország sorsát és miképpen?
Mindent egybevetve: úgy tűnik, hogy a mi huszadik századi magyar sorsunk a múlt század utolsó évtizedében dőlt el.
Fennmaradhatott volna Ausztria-Magyarország, ha egy Deák-Andrássy-Eötvös-szellemiségű szabadelvű kormányzat marad hatalmon? Ha egységes és ütőképes, létében nem vitatott hadsereg van? Elkerülhető lett volna az első világháború? A birodalomban utódállamokra bomlása, Magyarország megcsonkítása?"
Nemeskürty IstvánA Könyv Magyarul!


Letöltések A kőszívű ember unokái ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A kőszívű ember unokái ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  12 x 16.8 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  287
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9631410331
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1987
  Commodity code:


  TAGS:
  Online A kőszívű ember unokái ebook, könyvet A kőszívű ember unokái FB2, Download A kőszívű ember unokái PDF , Download A kőszívű ember unokái MOBI, Online A kőszívű ember unokái könyvet, ingyenes letöltések A kőszívű ember unokái IPhone, Online könyvet A kőszívű ember unokái PDF, ingyenes A kőszívű ember unokái DJVU, ingyenes letöltések A kőszívű ember unokái TXT, letöltések A kőszívű ember unokái RTF, Online A kőszívű ember unokái FB2 , e-könyvet A kőszívű ember unokái letöltések TXT, ingyenes A kőszívű ember unokái letöltések könyvet, e-könyvet A kőszívű ember unokái download MOBI, letöltések A kőszívű ember unokái IPad, olvas A kőszívű ember unokái MOBI, olvas A kőszívű ember unokái DOC, ingyenes A kőszívű ember unokái AWZ, Download e-könyvet A kőszívű ember unokái iPad , ingyenes A kőszívű ember unokái DJVU, Download A kőszívű ember unokái e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A kőszívű ember unokái DVD, olvas A kőszívű ember unokái TXT, Book A kőszívű ember unokái letöltések DJVU, A kőszívű ember unokái letöltések könyvet ingyenes, A kőszívű ember unokái letöltések könyvet pdf ingyenes, A kőszívű ember unokái pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A kőszívű ember unokái pdf ingyenes, A kőszívű ember unokái letöltések könyvet epub ingyenes, A kőszívű ember unokái ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply