A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel

Csorba László - A Kossuth-emigráció fényképeskönyve - CD-vel

Elszóródtunk a föld hátán, mint egy második Izrael", találta meg a legszebb bibliás hasonlatot 1848-1849 nagyvilágba szakadt magyar hőseinek sorsára Kossuth Lajos. Egykor a protestáns prédikátorok emlegették a töröktől, némettől sanyargatott magyarság gonosz fátumán keseregve, hogy olyanok vagyunk, mint az ószövetségi sidó nemzet". A mi népünknek is az isteni parancsolatok megszegése miatt kell bűnhődnie a múltat s jövendőt. Csakhogy amíg a választott népet megvigasztalhatta a messiási reménykedés, a magyarok Mózes"-e végül nem vezethette az általa elképzelt új hazába nemzetét.
Ezt a szép metaforát nem az utókor, hanem a kortársak alkották. A debreceni városkapu kálvinista őre rótta 1849 januárjában az önvédelemre készülő kormány élén érkező Kossuth Lajos foglalkozását jelölő rovatba: a magyarok Mózesse". Ám olyan Mózes lett ő, akinek az aradi vértanúk hóhérával kiegyező Magyarország nem lehetett az ígéret földje. Nem felsőbb hatalmak tilalma tartotta a Jordán túlsó partján", hanem az a morális lehetetlenség, hogy Habsburg-alattvalóként olyan országban éljen, amely feladja a nemzeti és a demokratikus értékek egyeztetésének igényét, elodázza a nemzetiségek egyenjogúsítását, nem biztosítja a magyar függetlenség valódi garanciáit.
De ha helyénvaló is a bibliai párhuzam, amikor Kossuth életművének a magyar történelemre gyakorolt hatását méltatjuk, magát a pályát, annak személyes és politikai fordulatait egyaránt szigorúan csak emberközelből lehet megérteni. Korunk illúziómentes szemlélete nem kedvez a történelmi bálványoknak, és ideje már, hogy a legkülönfélébb rendszerek és ideológiák hamis szobrai helyett Kossuth valódi tetteivel, saját szavaival, igaz gondolataival találkozzon az olvasó. Mivel pedig ő politikailag cselekvő korszakaiban soha nem volt sereg nélküli tábornok, a róla rajzolt kép is csak akkor lesz pontos, ha megjelennek körülötte társai, munkatársai, vitapartnerei, és azoknak a külföldi államférfiaknak a legjobbjai, akiknek valamilyen közük volt erőfeszítéseihez.
Kossuth Lajos halálának centenáriuma tehát ideális alkalom arra, hogy megidézzünk jó néhányat azoknak az életútjából, akiket együttesen az utókor – némi önkényességgel ugyan, de nem ok nélkül – Kossuth-emigrációnak nevez. Aligha vitatható, hogy közülük valóban Kossuth tette a legtöbbet – még ha végeredményben sikertelenül is – azért, hogy Magyarország a lehető legkedvezőbb feltételekkel járhassa végig a polgárosodás rögös, de elkerülhetetlen útját.A Könyv Magyarul!


Letöltések A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  17 x 25 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  163
  Cover:
  VELVET, HARDCOVER
  ISBN:
  9630937158
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1994
  Commodity code:


  TAGS:
  Online A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel ebook, könyvet A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel FB2, Download A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel PDF , Download A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel MOBI, Online A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel könyvet, ingyenes letöltések A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel IPhone, Online könyvet A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel PDF, ingyenes A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel DJVU, ingyenes letöltések A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel TXT, letöltések A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel RTF, Online A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel FB2 , e-könyvet A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel letöltések TXT, ingyenes A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel letöltések könyvet, e-könyvet A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel download MOBI, letöltések A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel IPad, olvas A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel MOBI, olvas A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel DOC, ingyenes A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel AWZ, Download e-könyvet A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel iPad , ingyenes A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel DJVU, Download A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel DVD, olvas A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel TXT, Book A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel letöltések DJVU, A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel letöltések könyvet ingyenes, A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel letöltések könyvet pdf ingyenes, A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel pdf ingyenes, A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel letöltések könyvet epub ingyenes, A Kossuth-emigráció fényképeskönyve – CD-vel ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply