A konzervatív kortárs


Az irodalomtörténésznek indult Angyal Dávid (1857-1943) a 19. század végének s a 20. század első felének egyik leghíresebb, a legnemesebb értelemben vett konzervatív hagyományokat követő historikusa volt. Már fiatalon írott Thökölyéletrajzával – amely mindmáig az egyik legkiválóbb magyar biográfia – bekerült az értelmiségi köztudatba, Gyulai Pál BUDAPESTI SZEMLÉjének állandó szerzőjeként pedig még ismertebbé vált. Nevelőként, könyvtárosként, középiskolai, majd egyetemi tanárként dolgozott, rövid ideig Habsburg Ottó történelem tanára, 1930-tól 1935-ig pedig a Bécsi Magyar Történeti Intézet igazgatója volt. Rendkívül széles látókörű professzorként az Árpád-kortól a 20. század elejéig hirdetett órákat magyar, illetve egyetemes történelemből. Komoly forrásismeretét számos hazai és külföldi levéltár anyagának kutatásával állandóan bővítette: ezt tanúsítják Bethlen Gáborról, Rákócziról, Széchenyiről, a fiatal Ferenc Józsefről, a 19. század közepének hírlapirodalmáról, Deákról vagy éppen Tisza Istvánról szóló alapvető tanulmányai és kötetei, amelyekben mindig európai összehasonlításban mutatta be – a 16. és 20. század közötti időszakra összpontosítva – a magyar történelem fejlődését. Érdekes kordokumentumok a közvetlenül a halála előtt írt emlékezései és naplójegyzetei. Bár szinte teljesen megfeledkeztünk róla, a legnagyobbak között van a helye. Ezt igyekszik bizonyítani ez a tanulmánygyűjtemény is.A Könyv Magyarul!


Letöltések A konzervatív kortárs ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A konzervatív kortárs ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  252
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  510 gr
  ISBN:
  9789634465003
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2009
  Árukód:
  2389391 / 1126332  TAGS:
  Online A konzervatív kortárs ebook, könyvet A konzervatív kortárs FB2, Download A konzervatív kortárs PDF , Download A konzervatív kortárs MOBI, Online A konzervatív kortárs könyvet, ingyenes letöltések A konzervatív kortárs IPhone, Online könyvet A konzervatív kortárs PDF, ingyenes A konzervatív kortárs DJVU, ingyenes letöltések A konzervatív kortárs TXT, letöltések A konzervatív kortárs RTF, Online A konzervatív kortárs FB2 , e-könyvet A konzervatív kortárs letöltések TXT, ingyenes A konzervatív kortárs letöltések könyvet, e-könyvet A konzervatív kortárs download MOBI, letöltések A konzervatív kortárs IPad, olvas A konzervatív kortárs MOBI, olvas A konzervatív kortárs DOC, ingyenes A konzervatív kortárs AWZ, Download e-könyvet A konzervatív kortárs iPad , ingyenes A konzervatív kortárs DJVU, Download A konzervatív kortárs e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A konzervatív kortárs DVD, olvas A konzervatív kortárs TXT, Book A konzervatív kortárs letöltések DJVU, A konzervatív kortárs letöltések könyvet ingyenes, A konzervatív kortárs letöltések könyvet pdf ingyenes, A konzervatív kortárs pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A konzervatív kortárs pdf ingyenes, A konzervatív kortárs letöltések könyvet epub ingyenes, A konzervatív kortárs ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply