A kóklerek forradalmai

Soóky László - A kóklerek forradalmai

A szerző öt drámája jelent meg a Media Nova M gondozásában, a dunaszerdahelyi Nap Kiadó közre-működésével. Kiss Péntek József elő-szavából idézünk. "A drámai szöveg mindig kétszer születik meg. Először akkor, amikor megírják, és/vagy kiadásra kerül. Másodszor pedig akkor, amikor eljátsszák. Mindkét megszületés nagyon fontos, de mivel tájainkon, meg – tartok tőle, hogy – másutt is, elég kevesen olvasnak drámát, így a második megszületés a fontosabb. Akkor indul el igazán kalandos útján a mű, amely papíron is él, hiszen az olvasói fantázia öltözteti fel az élet megannyi attribútumával, s meglehet, hogy a színpadi megvalósítás éppen leszűkíti, valahogy szárnyaszegettebbé, konkrétabbá teszi az olvasói szabadsághoz képest. Mégis az az út a legfontosabb, ami a színpadon, a pódiumon, a deszkákon esik meg; a nézők szeme láttára és füle hallatára. Nem az út a nehéz, Barátom, hanem az elindulás. Állításomat mi sem bizonyítja ékesebben, mint az ebben a kötetben található Nagy (cseh)szlovákai magyar csönd sikere. Kötetünk szerkesztője, Varga Emese dramaturg alapos előkészítő munkája és Benkő Géza színész szuggesztív előadása nyomán elindult, és megy a szekér; hogy stílszerű legyek: Thália szekere." Kiss Péntek szerint Soóky drámáit többféleképpen is lehet olvasni. "Aki a fecsegő felszínre hajt, annak makacsul hallgat a mély. De fordítva is lehet; leáshatunk a mélyrétegekbe, elemzésre érdemes társadalmi összefüggések sokasága lakik ott."A Könyv Magyarul!


Letöltések A kóklerek forradalmai ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A kóklerek forradalmai ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  183
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  240 gr
  ISBN:
  9788089734207
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2697846 / 1164990  TAGS:
  Online A kóklerek forradalmai ebook, könyvet A kóklerek forradalmai FB2, Download A kóklerek forradalmai PDF , Download A kóklerek forradalmai MOBI, Online A kóklerek forradalmai könyvet, ingyenes letöltések A kóklerek forradalmai IPhone, Online könyvet A kóklerek forradalmai PDF, ingyenes A kóklerek forradalmai DJVU, ingyenes letöltések A kóklerek forradalmai TXT, letöltések A kóklerek forradalmai RTF, Online A kóklerek forradalmai FB2 , e-könyvet A kóklerek forradalmai letöltések TXT, ingyenes A kóklerek forradalmai letöltések könyvet, e-könyvet A kóklerek forradalmai download MOBI, letöltések A kóklerek forradalmai IPad, olvas A kóklerek forradalmai MOBI, olvas A kóklerek forradalmai DOC, ingyenes A kóklerek forradalmai AWZ, Download e-könyvet A kóklerek forradalmai iPad , ingyenes A kóklerek forradalmai DJVU, Download A kóklerek forradalmai e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A kóklerek forradalmai DVD, olvas A kóklerek forradalmai TXT, Book A kóklerek forradalmai letöltések DJVU, A kóklerek forradalmai letöltések könyvet ingyenes, A kóklerek forradalmai letöltések könyvet pdf ingyenes, A kóklerek forradalmai pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A kóklerek forradalmai pdf ingyenes, A kóklerek forradalmai letöltések könyvet epub ingyenes, A kóklerek forradalmai ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply