A kognitív terápia térhódítása

Paul M. Salkovskis (Szerk.) - A kognitív terápia térhódítása

A viselkedésterápiás technikák korai fejlődését kísérő lelkesedést egészséges konszolidáció követte, amely során finomították a technikákat és felmérték a terápiás igényeket. A szorongás viselkedésterápiás kezelésében elért sikereket azonban nem kísérték hasonló eredmények a depresszió területén, és amikor Aaron Beck megjelentette a depresszió kognitív terápiájának eredményességéről szóló beszámolóit, érdeklődő hallgatóságra talált. Behaviorista gondolatai és technikái meghozták az elismerést, ami lehetővé tette, hogy a viselkedésterapeuták azonnal és észrevétlenül magukba szívják Beck több gondolatát és később innovatívan alkalmazzák azokat a pánik és más szorongásos zavarok elemzésére. Ennek eredményeképpen ma sokkal több ismeretünk van a pánikbetegségről, a kényszeres zavarokról, a hipochondriáról és a szociális fóbiákról.
Ezen új gondolatok eredetiségét és jelentőségét mutatja be ez a gazdag gyűjtemény, amelyet a kognitív-viselkedésterápia fejlődésének egyik jelentős kutatója állított össze. Kitűnő, naprakész – és megállíthatatlan fejlődésre utaló – fejezeteket tartalmaz a pszichés zavarok valamennyi területéről. Ez a gyűjtemény valóban igazolni látszik Martin Seligman megjegyzését: ez valóban a kognitív terápia aranykora.
Rokonszenves, hogy több szerző is őszinte elismeréssel szól Beck ösztönző hozzájárulásáról, és itt megragadnám az alkalmat, hogy én is köszönetet mondjak neki. Beck nyitó fejezete időszerű és örvendetes beszámoló a szerző gondolkodásának alakulásáról.
Az is örvendetes, hogy a kognitív terápia térhódítását bemutató könyvet Paul Salkovskis szerkeszti, akinek munkái újszerűek és eredetiek, és aki kiemelkedő tagja annak az oxfordi tanszéknek, amelynek tudományos tevékenysége oly ösztönző a kognitív-viselkedésterápiában.
A tárgyalt témák valóban a kognitív terápia felfedezetlen, új területei, amelyeken – a terápia újabb alkalmazási lehetőségeinek felmérése érdekében – az elméleti alapok mélyreható tanulmányozására és a nem-tudatos információfeldolgozás gondolatának következetes befogadására tett lelkes próbálkozásokra számíthatunk az általános elméletben.
A kötet a Kognitív viselkedésterápia sorozat része.A Könyv Magyarul!


Letöltések A kognitív terápia térhódítása ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A kognitív terápia térhódítása ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  392
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  476 gr
  ISBN:
  9799639410700
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2006
  Commodity code:
  2097208 / 1013456  TAGS:
  Online A kognitív terápia térhódítása ebook, könyvet A kognitív terápia térhódítása FB2, Download A kognitív terápia térhódítása PDF , Download A kognitív terápia térhódítása MOBI, Online A kognitív terápia térhódítása könyvet, ingyenes letöltések A kognitív terápia térhódítása IPhone, Online könyvet A kognitív terápia térhódítása PDF, ingyenes A kognitív terápia térhódítása DJVU, ingyenes letöltések A kognitív terápia térhódítása TXT, letöltések A kognitív terápia térhódítása RTF, Online A kognitív terápia térhódítása FB2 , e-könyvet A kognitív terápia térhódítása letöltések TXT, ingyenes A kognitív terápia térhódítása letöltések könyvet, e-könyvet A kognitív terápia térhódítása download MOBI, letöltések A kognitív terápia térhódítása IPad, olvas A kognitív terápia térhódítása MOBI, olvas A kognitív terápia térhódítása DOC, ingyenes A kognitív terápia térhódítása AWZ, Download e-könyvet A kognitív terápia térhódítása iPad , ingyenes A kognitív terápia térhódítása DJVU, Download A kognitív terápia térhódítása e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A kognitív terápia térhódítása DVD, olvas A kognitív terápia térhódítása TXT, Book A kognitív terápia térhódítása letöltések DJVU, A kognitív terápia térhódítása letöltések könyvet ingyenes, A kognitív terápia térhódítása letöltések könyvet pdf ingyenes, A kognitív terápia térhódítása pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A kognitív terápia térhódítása pdf ingyenes, A kognitív terápia térhódítása letöltések könyvet epub ingyenes, A kognitív terápia térhódítása ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply