A kőfaragó


Az Úr ezerháromszáznegyvenedik esztendejében, az idős Anjou Károly Róbert király uralkodásának őszén a Magyar Királyság erős, szilárd állam. Az uralkodó hosszas küzdelmek után megerősítette a központi hatalmat, felszámolta a főnemesi "kiskirályok" uralmát, és a felvirágzás útjára vezette az országot.
Zétényfi András, az ifjú kőfaragó és kőművesmester a királyné egyik kegyencének zaklatásai miatt kénytelen elhagyni szülőhelye várát és biztos megélhetését. A Zemplén és a Bükk környékén vándorolva előbb a szentléleki kolostor pálos szerzeteseivel ismerkedik meg, majd az upponyi Dede-vár megerősítésénél kap munkát, ám hamarosan innen is mennie kell.
Perényi Bulcsú, Szád-vár ura, az ifjú kisnemes leghőbb vágya, hogy a király lovagjává váljon, és miközben szerény birtokait igazgatja, izgatottan készül a hamarosan megrendezésre kerülő vitézi tornára és a trónörökös, Lajos herceg váratlanul bejelentett vadászatára. Mindeközben húga, a szép Villő sorra utasítja el nemesi kérőit, bírva betegeskedő édesanyjuk ígéretét, hogy maga választhatja meg jövendőbelijét.
Bebek László, Csorba-kő ura súlyos adóságokkal küzd, és végső kétségbeesésében a Rudabányáról a királyi kincstárba útnak indított ezüstrudakra veti szemét.
És mindeközben a sűrű erdők mélyén ott rejtőzik egy könyörtelen haramia, aki csak ura parancsára vár, hogy beteljesítse annak a gyermek trónörökösök életére törő Zách Felicián és családja kivégzése miatt forralt bosszúját…
Bónizs Róbert regénye kiterjedt kutatómunkán alapuló, rendkívül olvasmányos és hangulatos tükre a XIV. századi Magyar Királyság életének. A puszta történelmi tényeken túl élethű képet fest a vidéki nemesség és köznép életéről, szokásairól, hétköznapjairól és ünnepeiről, szerelmeiről és halálos harcairól.A Könyv Magyarul!


Letöltések A kőfaragó ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A kőfaragó ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  400
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  700 gr
  ISBN:
  9789634262718
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2582523 / 1141243  TAGS:
  Online A kőfaragó ebook, könyvet A kőfaragó FB2, Download A kőfaragó PDF , Download A kőfaragó MOBI, Online A kőfaragó könyvet, ingyenes letöltések A kőfaragó IPhone, Online könyvet A kőfaragó PDF, ingyenes A kőfaragó DJVU, ingyenes letöltések A kőfaragó TXT, letöltések A kőfaragó RTF, Online A kőfaragó FB2 , e-könyvet A kőfaragó letöltések TXT, ingyenes A kőfaragó letöltések könyvet, e-könyvet A kőfaragó download MOBI, letöltések A kőfaragó IPad, olvas A kőfaragó MOBI, olvas A kőfaragó DOC, ingyenes A kőfaragó AWZ, Download e-könyvet A kőfaragó iPad , ingyenes A kőfaragó DJVU, Download A kőfaragó e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A kőfaragó DVD, olvas A kőfaragó TXT, Book A kőfaragó letöltések DJVU, A kőfaragó letöltések könyvet ingyenes, A kőfaragó letöltések könyvet pdf ingyenes, A kőfaragó pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A kőfaragó pdf ingyenes, A kőfaragó letöltések könyvet epub ingyenes, A kőfaragó ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply