A kőbe zárt kard

Földi Pál - A kőbe zárt kard

"Történészek és az átlagos olvasó előtt szinte már közhellyé silányult az igazságtalan ítélet: sötét középkor.
Igazságtalan, állítjuk, hiszen a lovagkor tele van fénnyel, csillogással, ami ma is elkápráztatja szemünket. A csodás fény, amely a Grál serlegéből sugárzik; a Szent Kereszt ragyogása; a misztikus, kőbe zárt kard, az Excalibur villanása, fantasztikus legendák; Arthur király és Kerekasztalának lovagjai, mesés alakok mint Merlin, Parsival, Sir Lancelot, a Tó úrnője; valós hősök Oroszlánszívű Richárdtól a magyar Szent Lászlóig; félelmetes és misztikus lovagvárak, köztük Montsalvat, a szíriai Krak des Chevaliers; a lángoló gótika csodálatos, égbe törő katedrálisai; Trisztán és Izolda halállal is dacoló szerelme, ez lenne a sötét középkor?
És ehhez jön a lovagság hősi, idealizált eszméje, a keresztény hit védelme, a gyengék gyámolítása, a hölgyek fenntartás nélküli tisztelete, a hősiesség és bátorság mítosza, amely oly édes-búsan szól a trubadúrok hangszeréből.
Ugyanakkor a sárkányokkal, oroszlánokkal, sasokkal díszített cifra címeres pajzs sem takarhatja el a lovagok világának eszménye és a valóság kettősségét. A középkor lovagja dacára a szinte őrjöngésig fajuló hitnek durva, könyörtelen, álnok, pénzsóvár, hitszegő és ármánykodó alak, akinek lételeme a harc, a vérontás. Ez a kettősség talán a templomos lovagrend rendhagyó történetében tükröződik a legjobban.
Nos, ha a kedves olvasó hajlandó arra, hogy Arthur királyként megkísérelje kihúzni a kőbe zárt kardot, a legendás Excaliburt, ennek birtokában csodálatos kalandokra indulhat, többek között a Szentföld és Jézus Sírjának felszabadításáért, irtózatos csatákban vehet részt, és végül elnyerheti azt a kegyet, hogy fejet hajthat az egyszerű kis vidéki leányból, Jeanne D Arc-ból szentté nemesült Johanna előtt."A Könyv Magyarul!


Letöltések A kőbe zárt kard ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A kőbe zárt kard ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  176
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  124 gr
  ISBN:
  9786155537950
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2694682 / 1163843
  Series:


  TAGS:
  Online A kőbe zárt kard ebook, könyvet A kőbe zárt kard FB2, Download A kőbe zárt kard PDF , Download A kőbe zárt kard MOBI, Online A kőbe zárt kard könyvet, ingyenes letöltések A kőbe zárt kard IPhone, Online könyvet A kőbe zárt kard PDF, ingyenes A kőbe zárt kard DJVU, ingyenes letöltések A kőbe zárt kard TXT, letöltések A kőbe zárt kard RTF, Online A kőbe zárt kard FB2 , e-könyvet A kőbe zárt kard letöltések TXT, ingyenes A kőbe zárt kard letöltések könyvet, e-könyvet A kőbe zárt kard download MOBI, letöltések A kőbe zárt kard IPad, olvas A kőbe zárt kard MOBI, olvas A kőbe zárt kard DOC, ingyenes A kőbe zárt kard AWZ, Download e-könyvet A kőbe zárt kard iPad , ingyenes A kőbe zárt kard DJVU, Download A kőbe zárt kard e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A kőbe zárt kard DVD, olvas A kőbe zárt kard TXT, Book A kőbe zárt kard letöltések DJVU, A kőbe zárt kard letöltések könyvet ingyenes, A kőbe zárt kard letöltések könyvet pdf ingyenes, A kőbe zárt kard pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A kőbe zárt kard pdf ingyenes, A kőbe zárt kard letöltések könyvet epub ingyenes, A kőbe zárt kard ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply