A klasszikus iszlám jog


Az iszlám jog korunk egyik meghatározó jogi kultúrája, mely átfogja a hívő mindennapjait, vallási és jogi cselekményeit egyaránt. E jogi kultúra egyidős magával az iszlám vallással, bizonyos elemei még korábbi történeti időre nyúlnak vissza. Allah kinyilatkoztatásaira és prófétájának, Mohamednek személyes példájára alapozva a muszlim jogtudósok a próféta halálát követően azonnal hozzákezdtek az iszlám jog rendszerének kiépítéséhez. Gyorsan szárba szökkenő jogi iskolák, élénk jogtudományi diskurzus, pezsgő szellemi élet és szerteágazó jogi pluralizmus jellemezte ezért e korszakot. Mivel az iszlám jog elválaszthatatlanul összefonódik a teológiával és a filozófiával, a tételes jog mellett hamar virágzásnak indult a maga nemében páratlan iszlám jogelmélet tudománya is. A közös gondolkodás eredményeképpen kikristályosodott, igen kifinomult módszertan biztosította a jogtudomány magas színvonalát, miközben továbbra is teret adott a kölcsönösen elfogadott doktrínák továbbhagyományozásának. Jelen könyv e vibráló szellemi életet követi nyomon a kialakulás korszakától a klasszikus kor végéig. Többről van azonban szó, mint jogtörténetről: a jogtudósok belső világa, érvelésük körmönfontsága éppúgy megjelenik az Olvasó szeme előtt, mint az egyes jogintézmények részletei és a jogi oktatás évszázadokon átnyúló hagyománya.

A könyv függelékében külön fejezet mutatja be a legkiválóbb jogtudósok életét és munkásságát, a szintén a függelékben található arab-magyar jogi terminusok szótára pedig a részletekben való eligazodást segíti elő.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A klasszikus iszlám jog ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A klasszikus iszlám jog ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  520
  Cover:
  BOUND
  Weight:
  1010 gr
  ISBN:
  9789639610057
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2006
  Commodity code:
  2097151 / 1013438
  Format:


  TAGS:
  Online A klasszikus iszlám jog ebook, könyvet A klasszikus iszlám jog FB2, Download A klasszikus iszlám jog PDF , Download A klasszikus iszlám jog MOBI, Online A klasszikus iszlám jog könyvet, ingyenes letöltések A klasszikus iszlám jog IPhone, Online könyvet A klasszikus iszlám jog PDF, ingyenes A klasszikus iszlám jog DJVU, ingyenes letöltések A klasszikus iszlám jog TXT, letöltések A klasszikus iszlám jog RTF, Online A klasszikus iszlám jog FB2 , e-könyvet A klasszikus iszlám jog letöltések TXT, ingyenes A klasszikus iszlám jog letöltések könyvet, e-könyvet A klasszikus iszlám jog download MOBI, letöltések A klasszikus iszlám jog IPad, olvas A klasszikus iszlám jog MOBI, olvas A klasszikus iszlám jog DOC, ingyenes A klasszikus iszlám jog AWZ, Download e-könyvet A klasszikus iszlám jog iPad , ingyenes A klasszikus iszlám jog DJVU, Download A klasszikus iszlám jog e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A klasszikus iszlám jog DVD, olvas A klasszikus iszlám jog TXT, Book A klasszikus iszlám jog letöltések DJVU, A klasszikus iszlám jog letöltések könyvet ingyenes, A klasszikus iszlám jog letöltések könyvet pdf ingyenes, A klasszikus iszlám jog pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A klasszikus iszlám jog pdf ingyenes, A klasszikus iszlám jog letöltések könyvet epub ingyenes, A klasszikus iszlám jog ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply