A kínai költészet elméletéből


A kínai költészet az ókorban eredetileg a „zene”, a szertartási énekek és táncok szövegkönyveként kapott írásos formát, s ennek megfelelően az irodalom- vagy inkább költészetelmélet is a „zeneelmélet”, a szertartások – természetesen konfuciánus elméletének része, annak egyik
elágazása volt. A „zene” problémájáról konfuciánusok és kritikusaik sok
vitát folytattak, amelynek bűvköréből a költészet elméletének csak a Han-dinasztia (i. e. 206 – i. sz. 220) idején sikerült kiszabadulnia. Szertartásoktól független költészet – eltekintve most a népköltéstől – voltaképpen csak ebben a korban jön létre. Különösen a korszak végén lehetünk tanúi a költészet újabb virágkorának, s ekkor vetődik fel
az a kérdés is , hogy vajon mi a költészet értelme. Cao Pi ezt így válaszolja meg: lelkiállapotaink kimondása révén önmagunk kifejezése. Ebben a gondolatban szembetűnő a taoizmus hatása, amely a konfucianizmus ellenlábasaként – s mégis azzal érdekes szimbiózisban – folyamatosan termékenyíti meg a régi kínai művészetet és gondolkodást.
Válogatásunk a legkorábbi és legnagyobb hatású elméleti írásokat tartalmazza, köztük például Lu Csi „A költészetről” című világhíres költeményét, amely lenyűgöző hitelességgel és mindmáig érvényesen tárja fel előttünk a költői alkotás folyamatának és dilemmáinak legmélyebb
titkait.A Könyv Magyarul!


Letöltések A kínai költészet elméletéből ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A kínai költészet elméletéből ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  75
  Cover:
  STITCHED
  ISBN:
  9634460801
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1998
  Commodity code:
  2155357 / 1123851
 • Share

  I read it

  TAGS:
  Online A kínai költészet elméletéből ebook, könyvet A kínai költészet elméletéből FB2, Download A kínai költészet elméletéből PDF , Download A kínai költészet elméletéből MOBI, Online A kínai költészet elméletéből könyvet, ingyenes letöltések A kínai költészet elméletéből IPhone, Online könyvet A kínai költészet elméletéből PDF, ingyenes A kínai költészet elméletéből DJVU, ingyenes letöltések A kínai költészet elméletéből TXT, letöltések A kínai költészet elméletéből RTF, Online A kínai költészet elméletéből FB2 , e-könyvet A kínai költészet elméletéből letöltések TXT, ingyenes A kínai költészet elméletéből letöltések könyvet, e-könyvet A kínai költészet elméletéből download MOBI, letöltések A kínai költészet elméletéből IPad, olvas A kínai költészet elméletéből MOBI, olvas A kínai költészet elméletéből DOC, ingyenes A kínai költészet elméletéből AWZ, Download e-könyvet A kínai költészet elméletéből iPad , ingyenes A kínai költészet elméletéből DJVU, Download A kínai költészet elméletéből e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A kínai költészet elméletéből DVD, olvas A kínai költészet elméletéből TXT, Book A kínai költészet elméletéből letöltések DJVU, A kínai költészet elméletéből letöltések könyvet ingyenes, A kínai költészet elméletéből letöltések könyvet pdf ingyenes, A kínai költészet elméletéből pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A kínai költészet elméletéből pdf ingyenes, A kínai költészet elméletéből letöltések könyvet epub ingyenes, A kínai költészet elméletéből ePub könyvet letöltések ingyenes.

  Leave a Reply