A kétszínű Marokkó

Fülöp T. Mariann - A kétszínű Marokkó

Szerelem volt első látásra. De idővel rájöttem, Marokkó kétszínű. Sokat hazudott nekem. Szinte minden nap becsapott. És volt, hogy meglepett. Pont ezért szerettem. Volt, hogy a fellegekbe repített, volt, hogy a mélybe taszított ez a rejtélyes, kiismerhetetlen, hallatlanul csábító és szeszélyes szerető. Imádni- és gyűlölnivaló egyszerre." Marokkóban mindent lehet és minden lehetséges. Egyazon utcában lakik a mérhetetlen luxus és a középkori nyomor, a modern és az évszázadokkal elmaradott, a szigor és a szabadság, a kultúra és a barbár virtus. Az ország lakosságának fele írástudatlan, sokan víz és villany nélkül, nomád viskókban élnek, míg a nagyvárosokban egymást érik a csodás paloták, a legújabb autócsodák és a nagy divatcégek mintaboltjai. A drogterjesztést büntetik, a világ legtöbb marihuánáját mégis itt termelik, és az Európába tartó kábítószer zöme is innen utazik tovább. Bár az iszlám szerint tilos a házasságon kívüli szex és az alkoholfogyasztás, Marrakeshben virágzik a prostitúció és a szexturizmus, Casablancában pedig trendi bárokban mulat az elit. Ramadan szent havában viszont mindenki meggyőződésesen böjtölni kezd, egy hónapig étlen-szomjan tölti nappalait a Korán előírásai szerint. Ugyan a modern marokkói törvények elvileg egyaránt védik a nőket és gyermekeket, 2012-ben mégis attól volt hangos a helyi és a nemzetközi sajtó, hogy patkányméreggel oltotta ki életét az a 15 éves megerőszakolt lány, akit a bíróság, a család szégyenét megakadályozandó, hozzákényszerített megrontójához. Míg máshol véres forradalmak sorát hozta az Arab Tavasz, a legnyugatibb kelet országát épp csak meglegyintette annak szele. VI. Mohammed királyt szeretett családtagjaként tiszteli népe, sőt, Európa és Amerika is barátjaként tartja számon. Marokkóba turisták milliói látogatnak el évről-évre, sokukat örökre rabul ejti az elvarázsolt mesevilág. A helyiek közül vannak, akik vízumért cserébe érdekházasságot kötnek egy külföldivel, míg mások épp nyugatról költöznek ide a boldogságot keresve.A Könyv Magyarul!


Letöltések A kétszínű Marokkó ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A kétszínű Marokkó ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  284
  Cover:
  CARDBOARD BINDING
  Weight:
  550 gr
  ISBN:
  9786155457319
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2613326 / 1146262  TAGS:
  Online A kétszínű Marokkó ebook, könyvet A kétszínű Marokkó FB2, Download A kétszínű Marokkó PDF , Download A kétszínű Marokkó MOBI, Online A kétszínű Marokkó könyvet, ingyenes letöltések A kétszínű Marokkó IPhone, Online könyvet A kétszínű Marokkó PDF, ingyenes A kétszínű Marokkó DJVU, ingyenes letöltések A kétszínű Marokkó TXT, letöltések A kétszínű Marokkó RTF, Online A kétszínű Marokkó FB2 , e-könyvet A kétszínű Marokkó letöltések TXT, ingyenes A kétszínű Marokkó letöltések könyvet, e-könyvet A kétszínű Marokkó download MOBI, letöltések A kétszínű Marokkó IPad, olvas A kétszínű Marokkó MOBI, olvas A kétszínű Marokkó DOC, ingyenes A kétszínű Marokkó AWZ, Download e-könyvet A kétszínű Marokkó iPad , ingyenes A kétszínű Marokkó DJVU, Download A kétszínű Marokkó e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A kétszínű Marokkó DVD, olvas A kétszínű Marokkó TXT, Book A kétszínű Marokkó letöltések DJVU, A kétszínű Marokkó letöltések könyvet ingyenes, A kétszínű Marokkó letöltések könyvet pdf ingyenes, A kétszínű Marokkó pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A kétszínű Marokkó pdf ingyenes, A kétszínű Marokkó letöltések könyvet epub ingyenes, A kétszínű Marokkó ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply