A kétszínű Irán

Fülöp T. Mariann - A kétszínű Irán

Irán az utóbbi időben a média slágertémájává vált. Elnöke szerint a Holocaust csak egy mítosz, Amerika maga a Nagy Sátán, Izraelt pedig le kellene törölni a térképről.
A törvények értelmében a nők élete és szavahihetősége csak feleannyit ér, mint a férfiaké. Ha a ruházatuk nem megfelelő, megvesszőzhetik őket, a házasságtörőket pedig megkövezhetik. A kislányok már kilenc éves koruktól büntethetőek, rendszeresek a nyilvános kivégzések, a börtönök tele vannak politikai foglyokkal. Akik viszont már jártak az országban, rabjaivá váltak az ezeregyéjszaka mesés világának, az ókori Perzsa Birodalom ma is élő emlékének.
Mi az igazság? Milyen Irán valódi arca?
Néhány évtizede még a Kelet Párizsaként emlegették a nyugatbarát sah irányította Iránt. Az uralkodó modernizációs törekvéseinek köszönhetően a középkori ország hirtelen a 20. században találta magát. Autópályák, gyárak, kórházak, iskolák épültek, a nők választójogot kaptak. Az emberek mégis elégedetlenek voltak.
A korrupció virágzott, az elit fényűzően élt, miközben a lakosság jó része borzasztó szegénységben tengődött. A rendszer kritikusait a sah titkos rendőrsége, a SAVAK kegyetlen és válogatott kínzásokkal tartotta terrorban. A háttérben titkos szervezkedések kezdődtek az önkényuralkodó megbuktatására, majd a szálakat Párizsból irányító Khomeini ajatollah vezetésével 1979-ben kitört a forradalom, melyhez a társadalom különböző rétegei más és más okokból csatlakoztak. Legtöbbjüknek csalódniuk kellett. Az újonnan létrehozott, vallási alapokon nyugvó Iráni Iszlám Köztársaságban a jogokat megcsorbították, a nőknek kötelezővé tették a fátyol viselését. Ismét kivégzések és megtorlások következtek. Aztán jött egy háború Irak ellen, mely során az iráni anyák önként és lelkesen küldték fiaikat mártírhalált halni. A kis katonák
a Mennyország kapujának műanyag kulcsával a nyakukban meneteltek az aknamezőkön.
Irán az ellentétek országa. Kétarcú, de sokszínű. Bár a tilalmak sora végtelen, az emberek élvezik az életet. A boltok roskadoznak a szexis ruháktól, a plasztikai sebészet virágzik, divat az orr-, a mellműtét és a szűzhártyarekonstrukció.
A házasságon kívüli szexuális élet szigorúan tilos, legalábbis a nőknek, hiszen az erősebbik nem képviselőinek akár 40 ideiglenes feleségük is lehet egy időben. A buszon csak elkülönítve utazhatnak a férfiak és a nők, a taxiban azonban két vadidegen is öszszetömörülhet az anyósülésen…
Mégis hogyan élik mindennapjaikat a szigorú szabályok között az iráni emberek?
Erről és még sok furcsaságról mesél a könyv magyar szerzője, aki hosszú ideig élt a közép-keleti országban.A Könyv Magyarul!


Letöltések A kétszínű Irán ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A kétszínű Irán ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  270
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  320 gr
  ISBN:
  9789639667402
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2008
  Commodity code:
  2195645 / 1047974  TAGS:
  Online A kétszínű Irán ebook, könyvet A kétszínű Irán FB2, Download A kétszínű Irán PDF , Download A kétszínű Irán MOBI, Online A kétszínű Irán könyvet, ingyenes letöltések A kétszínű Irán IPhone, Online könyvet A kétszínű Irán PDF, ingyenes A kétszínű Irán DJVU, ingyenes letöltések A kétszínű Irán TXT, letöltések A kétszínű Irán RTF, Online A kétszínű Irán FB2 , e-könyvet A kétszínű Irán letöltések TXT, ingyenes A kétszínű Irán letöltések könyvet, e-könyvet A kétszínű Irán download MOBI, letöltések A kétszínű Irán IPad, olvas A kétszínű Irán MOBI, olvas A kétszínű Irán DOC, ingyenes A kétszínű Irán AWZ, Download e-könyvet A kétszínű Irán iPad , ingyenes A kétszínű Irán DJVU, Download A kétszínű Irán e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A kétszínű Irán DVD, olvas A kétszínű Irán TXT, Book A kétszínű Irán letöltések DJVU, A kétszínű Irán letöltések könyvet ingyenes, A kétszínű Irán letöltések könyvet pdf ingyenes, A kétszínű Irán pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A kétszínű Irán pdf ingyenes, A kétszínű Irán letöltések könyvet epub ingyenes, A kétszínű Irán ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply