A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája

Csaplár Vilmos - A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája

A kötet címadó novellájában Kánya Andor jobbágy siheder 1827-ben felmegy a faluja melletti szakadékos domboldalra, és egy ernyő segítségével repülni akarván, leugrik a szakadékba. Több nemzedékkel később utódja, Kánya Andor műszerész legénykorában egy vendéglő asztalára áll fel, hogy aztán valamilyen titokzatos erőnek engedelmeskedve a Liget felé "ugorjon". Ahol a fák alatt egy áprilisi estén csókolózni fog az egész életében eltűnt leányanyját kereső Krizsik Arankával, és közben "valahová mellé néz". Talán azoknak a "gőzöknek" a gomolygását látja, melyekről egy másik írás szereplője, Hajcsik Imréné cérnázó, palacktöltő, savanyító, tálaló és költő ír verseiben. Mert a kötet hősei nem hagyományos individuumok, nem önálló hősök. A Cserik, Gódorok, Kányák, Krizsikek, Hajcsikok névtelen sokaságába genetikailag, biológiailag, pszichológiailag, társadalmilag beleágyazódva élnek valamilyen "látszólagos, bár egész életre szóló formában".A Könyv Magyarul!


Letöltések A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  12 x 19 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  225
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9632712552
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1980
  Commodity code:


  TAGS:
  Online A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája ebook, könyvet A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája FB2, Download A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája PDF , Download A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája MOBI, Online A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája könyvet, ingyenes letöltések A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája IPhone, Online könyvet A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája PDF, ingyenes A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája DJVU, ingyenes letöltések A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája TXT, letöltések A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája RTF, Online A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája FB2 , e-könyvet A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája letöltések TXT, ingyenes A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája letöltések könyvet, e-könyvet A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája download MOBI, letöltések A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája IPad, olvas A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája MOBI, olvas A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája DOC, ingyenes A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája AWZ, Download e-könyvet A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája iPad , ingyenes A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája DJVU, Download A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája DVD, olvas A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája TXT, Book A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája letöltések DJVU, A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája letöltések könyvet ingyenes, A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája letöltések könyvet pdf ingyenes, A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája pdf ingyenes, A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája letöltések könyvet epub ingyenes, A kék szem és a rózsaszínű mellbimbó históriája ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply