A karthágói harangok


"Hiányt pótol és adósságot törleszt ez a kötet. Egy olyan szerző felé, akit egykor nacionalizmus és dzsentri szemlélet ürügyén tilalmi listára tettek, feledésre ítéltek. De Kozma Andor (1861-1933) nem feledhető: az 1948-as elhallgattatás ellenére, búvópatakként továbbra is, mindvégig jelen volt.

A nevezetes leveldi Kozma család sarja, az első királyi főügyész, Kozma Sándor fia impozáns életművet hagyott maga után: írt lírai és gondolati verseket, szatírákat, verses epikai műveket, útirajzokat, novellákat, drámákat, tudományos értekezéseket, tárcákat, lefordította Goethe Faustját, kötetnyi német, angol és francia verset. A két háború között iskolai tananyag volt, az 1848-49-es szabadságharcnak allegorikus formában emléket állító A karthágói harangokat kötelező memoriterként tanulták a diákok.

Az irodalomtörténet az Arany János-i hagyományokat folytató népnemzeti iskola utolsó képviselői közé sorolja, de markáns egyéni hangja, nemzeti és felekezeti korlátokon felülemelkedő világszemlélete, ragyogó humora, szociális érzékenysége megkülönbözteti őt, semmilyen skatulyába sem illeszthető be. A válogatás ízelítőt ad költészetéből, az útirajzokból, irodalmi tanulmányaiból és műfordításaiból. Művei, melyekben Kosztolányi szerint romlatlan magyar nyelvünk kánona van megőrizve, fontos és aktuális üzeneteket hordoznak."
A Könyv Magyarul!


Letöltések A karthágói harangok ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A karthágói harangok ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  344
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  420 gr
  ISBN:
  9789632635736
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2678364 / 1155166  TAGS:
  Online A karthágói harangok ebook, könyvet A karthágói harangok FB2, Download A karthágói harangok PDF , Download A karthágói harangok MOBI, Online A karthágói harangok könyvet, ingyenes letöltések A karthágói harangok IPhone, Online könyvet A karthágói harangok PDF, ingyenes A karthágói harangok DJVU, ingyenes letöltések A karthágói harangok TXT, letöltések A karthágói harangok RTF, Online A karthágói harangok FB2 , e-könyvet A karthágói harangok letöltések TXT, ingyenes A karthágói harangok letöltések könyvet, e-könyvet A karthágói harangok download MOBI, letöltések A karthágói harangok IPad, olvas A karthágói harangok MOBI, olvas A karthágói harangok DOC, ingyenes A karthágói harangok AWZ, Download e-könyvet A karthágói harangok iPad , ingyenes A karthágói harangok DJVU, Download A karthágói harangok e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A karthágói harangok DVD, olvas A karthágói harangok TXT, Book A karthágói harangok letöltések DJVU, A karthágói harangok letöltések könyvet ingyenes, A karthágói harangok letöltések könyvet pdf ingyenes, A karthágói harangok pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A karthágói harangok pdf ingyenes, A karthágói harangok letöltések könyvet epub ingyenes, A karthágói harangok ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply