A kárpáti barnamedvéről

Kohl István - Sepsi Árpád - A kárpáti barnamedvéről

A barnamedvét mindenki ismerni véli, pedig a szakemberek még mindig nem tudnak megegyezni a különféle változatok rendszertani besorolásában. A rendkívül nagy változatosságot mutató szín, testalkat, koponyaforma és méret, viselkedés, valamint étrend nagyon sok fejtörést okozott vadásznak, szakembernek, és okoz még ma is. Az évezredek alatt felhalmozódott hatalmas tömegű barlangi medve csontmaradvány alapján sokkal jobban ismerjük ennek a fajnak az anatómiáját, mint a közönséges barnamedvénkét. A szászrégeni preparátorműhelyben négy évtized alatt megfordult medvetrófeák méreteinek feldolgozása és saját megfigyeléseink képezik a dolgozat anyagát. A koponyákról készült profilpoligon-rajzok értékelése arra enged következtetni, hogy a Kárpátokban egyetlen barnamedve alfaj (Ursus arctos arctos) él, a koponya formabeli különbségei pedig ivari különbségek. A szakirodalomban vitatott két alfaj (egyesek szerint faj) elkülöníthetősége ezzel a módszerrel megcáfolható. A barnamedve biológiájával (táplálkozás, szaporodás, fejlődés, tanulás, ivadékgondozás, mozgás, bioritmus stb.), vadászatával és az ember-medve viszonnyal foglalkozó fejezetekben igyekeztünk kielégíteni biológusok, erdészek, vadászok, állatbarátok kíváncsiságát. A dolgozatban írunk a hetvenes évek végén végzett bocsnevelési kísérletek eredményességéről, és rávilágítunk a túlszaporodott medveállományban rejlő magatartásváltozás veszélyeire. A dolgozat nem monográfia, nem meríti ki az összes tudnivalót a kárpáti barnamedvéről.A Könyv Magyarul!


Letöltések A kárpáti barnamedvéről ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A kárpáti barnamedvéről ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  99
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  166 gr
  ISBN:
  9789739809207
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1997
  Árukód:
  2024797 / 1122866
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online A kárpáti barnamedvéről ebook, könyvet A kárpáti barnamedvéről FB2, Download A kárpáti barnamedvéről PDF , Download A kárpáti barnamedvéről MOBI, Online A kárpáti barnamedvéről könyvet, ingyenes letöltések A kárpáti barnamedvéről IPhone, Online könyvet A kárpáti barnamedvéről PDF, ingyenes A kárpáti barnamedvéről DJVU, ingyenes letöltések A kárpáti barnamedvéről TXT, letöltések A kárpáti barnamedvéről RTF, Online A kárpáti barnamedvéről FB2 , e-könyvet A kárpáti barnamedvéről letöltések TXT, ingyenes A kárpáti barnamedvéről letöltések könyvet, e-könyvet A kárpáti barnamedvéről download MOBI, letöltések A kárpáti barnamedvéről IPad, olvas A kárpáti barnamedvéről MOBI, olvas A kárpáti barnamedvéről DOC, ingyenes A kárpáti barnamedvéről AWZ, Download e-könyvet A kárpáti barnamedvéről iPad , ingyenes A kárpáti barnamedvéről DJVU, Download A kárpáti barnamedvéről e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A kárpáti barnamedvéről DVD, olvas A kárpáti barnamedvéről TXT, Book A kárpáti barnamedvéről letöltések DJVU, A kárpáti barnamedvéről letöltések könyvet ingyenes, A kárpáti barnamedvéről letöltések könyvet pdf ingyenes, A kárpáti barnamedvéről pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A kárpáti barnamedvéről pdf ingyenes, A kárpáti barnamedvéről letöltések könyvet epub ingyenes, A kárpáti barnamedvéről ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply