A kanadai Esterházy története

Dojcsák Győző - A kanadai Esterházy története

1886. július 19-én százötven elcsigázott, nincstelen magyar vándor állott meg a hatalmas kanadai préri egyik lakatlan pontján, hogy ott új életet kezdjen. Körülöttük, amerre a szem ellát, feltöretlen szűzföldek. Sehol egy ház, sehol egy országút. A félelmetes fűtengerben csak elszórt bölénycsontok s keskeny indiáncsapások voltak. Ezen a helyen ma virágzó kisváros áll: Esterhazy. Nevét az alapítók egykori vezetőjéről, Esterházy Pál Oszkárral kapta.
Hogyan alakult az első telepsek sorsa? Milyen feladatokat kellett megoldaniuk, milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük, hogy verejtékes munkájuk eredménye megmaradjon? Mi az oka, hogy annyi más újvilági magyar településsel szemben éppen ez maradt fenn? S ki volt a titokzatos alapító, aki Esterházynak mondta magát, holott nem volt e nagy múltú magyar család tagja?
Dojcsák Győző évtizedes kutatásai eredményét összegezi ebben a könyvben, s miközben választ ad a fenti kérdésekre, bemutatja a századelő Kanadáját is: azt a kort, midőn angolok és franciák, meszticek és indiánok között egy maroknyi magyar is tevékeny részt vállalt abban, hogy e területen létrejöjjön a juharleves ország.A Könyv Magyarul!


Letöltések A kanadai Esterházy története ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A kanadai Esterházy története ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  12.4 x 18.4 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  246
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  963271539x
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1981
  Commodity code:


  TAGS:
  Online A kanadai Esterházy története ebook, könyvet A kanadai Esterházy története FB2, Download A kanadai Esterházy története PDF , Download A kanadai Esterházy története MOBI, Online A kanadai Esterházy története könyvet, ingyenes letöltések A kanadai Esterházy története IPhone, Online könyvet A kanadai Esterházy története PDF, ingyenes A kanadai Esterházy története DJVU, ingyenes letöltések A kanadai Esterházy története TXT, letöltések A kanadai Esterházy története RTF, Online A kanadai Esterházy története FB2 , e-könyvet A kanadai Esterházy története letöltések TXT, ingyenes A kanadai Esterházy története letöltések könyvet, e-könyvet A kanadai Esterházy története download MOBI, letöltések A kanadai Esterházy története IPad, olvas A kanadai Esterházy története MOBI, olvas A kanadai Esterházy története DOC, ingyenes A kanadai Esterházy története AWZ, Download e-könyvet A kanadai Esterházy története iPad , ingyenes A kanadai Esterházy története DJVU, Download A kanadai Esterházy története e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A kanadai Esterházy története DVD, olvas A kanadai Esterházy története TXT, Book A kanadai Esterházy története letöltések DJVU, A kanadai Esterházy története letöltések könyvet ingyenes, A kanadai Esterházy története letöltések könyvet pdf ingyenes, A kanadai Esterházy története pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A kanadai Esterházy története pdf ingyenes, A kanadai Esterházy története letöltések könyvet epub ingyenes, A kanadai Esterházy története ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply