A jó magyar pálinka

Dlusztus Imre - Soós Kálmán - A jó magyar pálinka

,,Tiszta, nemes gyümölcsíz,
Egy pohárban tűz és víz,…."

Magyarország egyik csodájáról, az ezerarcú pálinkáról dalolja e sorokat Kontor Tamás, miközben tulipános pohara falán egy egész nép kincse gurul végig.
Kincskereső úton járt e kötet két szerzője, Dlusztus Imre és Soós Kálmán is. Nemzeti italunk szűkre szabott hazájában arra keresték a választ, mi történt az elmúlt másfél évtizedben? Kinek és minek köszönhetjük a jó magyar pálinka reneszánszát? Mi a titka, hogy ennek az újjászületésnek az üteme a hazai borászat példás helyreállításáét is felülmúlta? Honnan az erő, hogy hazai hódolói népes táborát maga mögött tudva, ma már világhódító útra készül?
Századok alatt nemesedett a pálinka kultúrája színárnyalatokban és szellemi mélyrétegekben bővelkedővé. Az ezredforduló előtt pár évtizeden át a keleti barbárság martaléka lett mindaz, amit belőle öreg barátai a házi pincékbe, vakablakokba az élni akarásukba elrejteni nem tudtak. Azután röpke fél nemzedéknyi idő alatt lerázta magáról a ráaggatott büdös jelzőt, és megmutatta, hogy tényleg csoda: a magyar gyümölcs lelke.
Ha jó kezekbe kerül ez a gyümölcs – akár prémium márkák főzőmesteréébe, akár bérfőzdésébe vagy éppen a kertvégi szaletliben a maga kedvét kereső, szabad emberébe -, elemi tisztaságában mutatkozik meg a lelke. A jó magyar pálinka mámorra és mélabúra is elragadhat, de ha mértékkel merítünk belőle – megemel és megtart.
Miközben gyümölcsnemesítőket és -termesztőket, pálinkászokat és borászokat, muzeológusokat és cukrászokat, politikusokat és tanárokat, főzőmestereket és bérfőzetőket faggatott a két újságíró, a pálinkáról tudni érdemes dolgok gazdag tára bontakozott ki. Tulipános poharunk mellett ebbe is érdemes belekóstolni.
Tisztelgés e kötet mindazok előtt, akik a restik sötétjéből kiszabadították az aranyat érő nedűnket, és azok előtt is, akik a kedvüket lelik vagy magukat keresik benne.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A jó magyar pálinka ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A jó magyar pálinka ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  280
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  Súly:
  1570 gr
  ISBN:
  9789631236019
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2015
  Árukód:
  2681873 / 1157278
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online A jó magyar pálinka ebook, könyvet A jó magyar pálinka FB2, Download A jó magyar pálinka PDF , Download A jó magyar pálinka MOBI, Online A jó magyar pálinka könyvet, ingyenes letöltések A jó magyar pálinka IPhone, Online könyvet A jó magyar pálinka PDF, ingyenes A jó magyar pálinka DJVU, ingyenes letöltések A jó magyar pálinka TXT, letöltések A jó magyar pálinka RTF, Online A jó magyar pálinka FB2 , e-könyvet A jó magyar pálinka letöltések TXT, ingyenes A jó magyar pálinka letöltések könyvet, e-könyvet A jó magyar pálinka download MOBI, letöltések A jó magyar pálinka IPad, olvas A jó magyar pálinka MOBI, olvas A jó magyar pálinka DOC, ingyenes A jó magyar pálinka AWZ, Download e-könyvet A jó magyar pálinka iPad , ingyenes A jó magyar pálinka DJVU, Download A jó magyar pálinka e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A jó magyar pálinka DVD, olvas A jó magyar pálinka TXT, Book A jó magyar pálinka letöltések DJVU, A jó magyar pálinka letöltések könyvet ingyenes, A jó magyar pálinka letöltések könyvet pdf ingyenes, A jó magyar pálinka pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A jó magyar pálinka pdf ingyenes, A jó magyar pálinka letöltések könyvet epub ingyenes, A jó magyar pálinka ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply