A játékkártya és története

Zsoldos Jenő - A játékkártya és története

A játék mint szórakozási forma, egyidős az emberiséggel. A homo ludens mindenkor megtalálta az eszközt és a módot, hogy szórakozzék és játékos kedvét kielégítse. A társasjáték és a lényegét képező versengés mint társadalmi jelenség, végighúzódik az emberiség történetén. Az egyik legrégibb társasjáték, a kártyajáték annyira népszerűvé vált, hogy része lett társas életünknek. Keletkezése, kialakulása tisztázatlan, századokra visszamenően alig maradtak fenn róla hitelt érdemlő feljegyzések. A legkorábbi forrás egy, a XVII. századból származó kínai enciklopédia, amely szerint a mai kártyajátékokhoz hasonló játék már 1120-ban ismert volt Kínában.
A manapság megszokott és elterjedt kártya csak egy a számtalan változat közül, amely szerte a világon megjelent. Sok évszázad telt el attól az időtől, amikor a kézzel festett kártya csak a főurak szórakozása volt, napjainkig, amikor a gyárak millió számra ontják és teszik mindenki számára hozzáférhetővé a kártyákat. A kártyának hosszú és változatos története van, amely az általános művelődéstörténet része. A tarka kártyalapok mindenkor követték a kor ízlését, divatját, szokásait, sőt rajtuk a történelem nagy eseménye is tükröződnek. Nem érdektelen a kártyázásnak mint kultúrtörténeti jelenségnek az egyes társadalmakra való hatása sem.
Ez a kötet a kártyával és annak történetével foglalkozik. Rendszerbe foglalva ismerteti és képekben bemutatja a múlt századok és a jelenkor kártyaféleségeit, amelyek az emberek játékos kedvét szolgálták, vagy az ismeretterjesztés, a reklám, a propaganda szolgálatában álltak.
A könyv kalauz kíván lenni a játékkártya gazdag világábanA Könyv Magyarul!


Letöltések A játékkártya és története ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A játékkártya és története ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  11 x 18 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  127
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9632808851
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1980
  Commodity code:


  TAGS:
  Online A játékkártya és története ebook, könyvet A játékkártya és története FB2, Download A játékkártya és története PDF , Download A játékkártya és története MOBI, Online A játékkártya és története könyvet, ingyenes letöltések A játékkártya és története IPhone, Online könyvet A játékkártya és története PDF, ingyenes A játékkártya és története DJVU, ingyenes letöltések A játékkártya és története TXT, letöltések A játékkártya és története RTF, Online A játékkártya és története FB2 , e-könyvet A játékkártya és története letöltések TXT, ingyenes A játékkártya és története letöltések könyvet, e-könyvet A játékkártya és története download MOBI, letöltések A játékkártya és története IPad, olvas A játékkártya és története MOBI, olvas A játékkártya és története DOC, ingyenes A játékkártya és története AWZ, Download e-könyvet A játékkártya és története iPad , ingyenes A játékkártya és története DJVU, Download A játékkártya és története e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A játékkártya és története DVD, olvas A játékkártya és története TXT, Book A játékkártya és története letöltések DJVU, A játékkártya és története letöltések könyvet ingyenes, A játékkártya és története letöltések könyvet pdf ingyenes, A játékkártya és története pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A játékkártya és története pdf ingyenes, A játékkártya és története letöltések könyvet epub ingyenes, A játékkártya és története ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply