A III/III. krónikája

Tabajdi Gábor - A III/III. krónikája

A Kádár-kori titkosszolgálatok működése a rendszerváltás óta mind a mai napig a magyar közélet egyik meghatározó és kibeszéletlen témájának számít. Az 1962-ben új működési kereteket kialakító egykori szervezet legismertebb részlege elsősorban egyes közéleti szereplők utóbb lelepleződő ügynökmúltja miatt a belső elhárítással foglalkozó III/III. Csoportfőnökség lett. E részleg tényleges tevékenysége ugyanakkor ma is csak töredékesen ismert, miközben továbbra is számtalan félreértés, legenda és mítosz él a III/III-mal kapcsolatban.

Tabajdi Gábor kötete az elmúlt évek kutatási eredményeinek felhasználásával a pártállami titkosszolgálatok, azon belül is a belsőreakció-elhárítás működésének átfogó krónikáját adja. A könyv az események időrendi tárgyalása során a sok esetben félrevezető ügynöktörténetek helyett magára a szervezetre helyezi hangsúlyt, így a jól dokumentálható, konkrét esetek kapcsán a belső elhárítás nagyszabású akciói mellett a III/III-asok mindennapjait meghatározó egyéb hatásokat is igyekszik bemutatni, a pártutasítások fogadtatásától kezdve a szabadidős tevékenységeken át egészen az állomány társadalmi helyzetéig. Az egyes szócikkekhez tartozó események arra is rávilágítanak, hogy a létező szocializmus világában milyen hétköznapi tevékenységi formák válhattak politikai kérdéssé, és melyek voltak azok, amelyek a hatalom megtorló intézkedéseit kiváltották. A szócikkekkel párhuzamosan futó köztörténeti kronológia és a kor hangulatát megidéző dokumentumok ugyanakkor eddig kevésbé érzékelt összefüggéseket is megvilágítanak.

A Budapest a diktatúrák árnyékában című nagysikerű történelmi útikalauz szerzője új nézőpontból, a III/III szervezeti oldaláról láttatja e szűk három évtized történéseit, és ennek köszönhetően az olvasó előtt oldalról oldalra feltárul a pártállami Magyarország titkos története.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A III/III. krónikája ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A III/III. krónikája ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  460
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  480 gr
  ISBN:
  9786155235412
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2235067 / 1089786  TAGS:
  Online A III/III. krónikája ebook, könyvet A III/III. krónikája FB2, Download A III/III. krónikája PDF , Download A III/III. krónikája MOBI, Online A III/III. krónikája könyvet, ingyenes letöltések A III/III. krónikája IPhone, Online könyvet A III/III. krónikája PDF, ingyenes A III/III. krónikája DJVU, ingyenes letöltések A III/III. krónikája TXT, letöltések A III/III. krónikája RTF, Online A III/III. krónikája FB2 , e-könyvet A III/III. krónikája letöltések TXT, ingyenes A III/III. krónikája letöltések könyvet, e-könyvet A III/III. krónikája download MOBI, letöltések A III/III. krónikája IPad, olvas A III/III. krónikája MOBI, olvas A III/III. krónikája DOC, ingyenes A III/III. krónikája AWZ, Download e-könyvet A III/III. krónikája iPad , ingyenes A III/III. krónikája DJVU, Download A III/III. krónikája e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A III/III. krónikája DVD, olvas A III/III. krónikája TXT, Book A III/III. krónikája letöltések DJVU, A III/III. krónikája letöltések könyvet ingyenes, A III/III. krónikája letöltések könyvet pdf ingyenes, A III/III. krónikája pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A III/III. krónikája pdf ingyenes, A III/III. krónikája letöltések könyvet epub ingyenes, A III/III. krónikája ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply